Foto: Shutterstock

Teri Morison, čuveni ragbista i nekadašnji reprezentativac Novog Zelanda, preminuo je dok je surfovao.

Kako je saopštila njegova supruga Žaklin, Morison je dan pred katolički Božić bio sa grupom prijatelja na plaži Maruči, gde su nekoliko sati surfovali pre nego što je trebalo da odu kući.

U trenutku kada su ostali prijatelji počeli da izlaze iz vode, Morison je odlučio da uhvati poslednji talas, ali je odmah pošto je stao na dasku sa nje i pao.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su prvobitno mislili da je izgubio ravnotežu, Morisonovi prijatelji su par trenutaka kasnije postali svesni da je situacija znatno ozbiljnija, pa su utrčali u vodu kako bi ga izvukli.

Nakon što su ga izneli na obalu, započeli su sa oživljavanjem, malo potom stigla je i hitna pomoć, ali Morisonu nije bilo spasa.

„Bio je tamo gde je voleo da bude, i bio je veoma uzbuđen jer je Božić i jer je naš sin Aleks trebalo da dođe i da bude sa nama. Sve je bilo kako je trebalo“, rekla je Morisonova supruga.

Morison je bio šampion Australije u sprintu 1976. godine, ali je kao ragbista stekao najviše slave i zaradio nadimak „Leteće krilo“.

Rođen 1951. godine u Hamiltonu karijeru je započeo 1969. u dresu Otaga i Ouklanda. Za reprezentaciju Novog Zelanda, čiji je bio jedan od najbržih igrača.

BONUS VIDEO Sahrana Moce Vukotića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar