Tanner Muse
Taner Muse Foto:Samuel Stringer/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Situacija u kojoj su se našli ekipa američkog fudbala Las Vegas Raiders i doskorašnji njen igrač Taner Mjuz mogla bi jednom rečju da bude opisana kao tragikomična.

Mjuz je 2020. godine na draftu izabran u trećoj rundi kao ukupno 100. pik od strane Raidersa, ali nekadašnja zvezda defanzivne linije i jedan od najboljih lajnbekera u modernoj istoriji univerziteta Klemson je malo nakon što su mu Raidersi ukazali poverenje doživeo nesreću.

PROČITAJTE JOŠ...

On je, naime, 7. novembra stavljen na listu povređenih rezervi zbog povrede stopala, a nakon što je 3. novembra operisan, tim iz Nevade je potvrdio da je sezona za njega završena.

Nakon što je iskoristio pauzu između dve sezone da se u potpunosti oporavi, Mjuz je tokom trening kampa privukao pažnju svojim zalaganjem i potezima, pa je od strane novinara koji prate Raiderse, navijača i generalno javnosti koja prati američki fudbal proglašen za jednog od najvećih pozitivnih iznenađenja. Čak je sredinom avgusta na takozvanoj „depth chart“ tabli bio označen kao jedan od startera na poziciji lajnbekera, jednoj od najvažnijih kada je u pitanju odbrana.

No, situacija je ubrzo postala znatno lošija od one koju je želeo, a nakon što je stigao bivši igrač Sijetla Kej Džej Rajt, u Sijetlu su odlučili da je upravo Mjuz igrač kog bi trebalo žrtvovati za mesto u timu.

Nekadašnjoj koledž-zvezdi to je saopšteno 6. septembra, što ne bi bilo čudno samo po sebi da istog dana Mjuz nije proslavljao svoj 25. rođendan.

No, nisu se na tome zaustavili u Las Vegasu. Naime, nakon što je Mjuzu saopšteno da će morati da potraži novi tim, Raidersi su se potrudili da stvar dignu na neki novi nivo. Malo posle informacije da je otpušten, koju je objavio novinar portala NFL Network, Telisero, Raidersi su odlučili da Mjuzu požele – srećan rođendan.

Sporni tvit je ubrzo obrisan, ali je, zahvaljujući brzim prstima ljubitelja američkog fudbala, sačuvan od zaborava.

 

Očekivano, usledila je prava lavina komentara na društvenim mrežama, a ostaje nam da vidimo gde će Mjuz nastaviti karijeru.

Nova sezona NFL šampionata počinje u noći između četvrtka i petka utakmicom Tampa Bej Bakanirs – Dalas Kaubojs, a Raidersi će prvi put na teren u noći između ponedeljka i utorka, kada će odmeriti snage sa Baltimor Rejvensima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar