Holifild o meču sa Tajsonom: Treniramo, saberite dva i dva

Ostalo 17. maj. 202017:55 > 18:02
Podeli:
Foto: REUTERS/Gary Hershorn/Guliver

Bivši svetski bokserski šampion Ivander Holifild priznao je da je moguća borba između njega i nekadašnjeg velikog rivala, Majka Tajsona.

Holifild, koji ima 57 godina i četiri godine je stariji od Tajsona, takođe je nedavno počeo da trenira, kao i njegov nekadašnji protivnik.

Tajson je u poslednje vreme na društvenim mrežama objavio niz snimaka iz kojih se može zaključiti da je u vrhunskoj formi.

Po uzoru na njega, slično je počeo da radi i Holifild, koji je na taj način takođe nagovestio mogućnost da se vrati u ring u poznim bokserskim godinama.

PROČITAJTE JOŠ:

Tajson i Holifild su se u karijeri sastajali dva puta i u oba meča je trijumfovao Holifild. Tajson je nedavno izjavio da se sprema za nekoliko egzibicionih borbi humanitarnog karaktera, tako da bi eventualni treći sudar između dvojice boskera imao drugačiju dimenziju.

Holifilda su sada pitali da li postoji mogućnost da ponovo boksuje sa Tajsonom i on je rekao da postoje veoma dobri izgledi da se tako nešto i dogodi.

„Ljudi iz njegovog tima su kontaktirali moje savetnike. Još nismo uspeli da napravimo konkretan dogovor, ali smo na dobrom putu. Ako se to desi, nema nikakvih problema. Stvar je u tome što je on počeo da vežba i što sam i ja počeo da vežbam. Kada sam to rekao ljudima i kada su videli kako radim, nije bilo teško, sabrali su dva i dva.. Rezonovali su u stilu, mora da nešto planiraju, kad treniraju ovako“, rekao je Holifild.

On je dodao da je i ranije planirao da odradi nekoliko egzibicionih susreta.

„Neko je jednostavno počeo da licitira sa tim imenima na egzibicijama. Ja sam rekao da želim to da radim, pre svega sa svojom fondacijom, kako bih pomogao pre svega deci kojoj je to potrebno. Želja mi je bila da pokažem da ako vodite računa o svom telu godine nisu problem. Ako nemate loše navike, neće imati šta da vam smeta. U starijim godinama nećete biti zabrinuti zbog toga da li će imati ko da vam pomogne ili ne“, dodao je Holifild.

On se zvanično povukao pre devet godina uz skor od 44 pobede i deset poraza, te dve nerešene borbe.

Tajson se povukao pre njega, talnije 2005. godine sa skorom od 50 pobeda i šest poraza.

Najčuveniji meč između njih dvojice bio je 28. juna 1997. godine, u meču za prvaka  u WBO verziji, kada je Tajson u nastupu besa tokom meča, odgrizao deo uha protivniku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar