Foto: REUTERS/Steve Marcus/File Photo

Ako ovog puta zaista misli da se ne vraća, boks je ostao bez jednog ozbiljnog borca.

Britanski bokser i aktuelni WBC prvak u teškoj kategoriji Tajson Fjuri saopštio je u petak na 34. rođendan, da je završio profesionalnu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veliko hvala svima koji su dali doprinos mojoj karijeri tokom godina i nakon dugih i teških razgovora konačno sam odlučio da odem. Na 34. rođendan ja kažem srećan put“, napisao je Fjuri na društvenim mrežama.

Britanac, čiji je nadimak „Kralj Cigana“, karijeru je završio bez poraza sa 32 pobede, od čega 23 nokautom, i jednim remijem protiv Amerikanca Dionteja Vajldera.

Fjuri je u karijeri pobeđivao bokserske veličine poput Vladimira Klička, Dereka Čisore i pomenutog Dionteja Vajldera u revanšu.

Očekivalo se da će se boriti da objedini šampionske pojaseve, a Britanci su najželjnije iščekivali okršaj sa Entonijem Džošuom.

Do toga ipak nije došlo, a Fjuri se usput i zahvalio mnogima koji su mu tokom karijere pružali podršku. Jednu osobu je ipak izdvojio, svoju suprugu.

„Izvinite ako sam nekoga izostavio, previše vas je da bih vas sve imenovao. Posebno hvala Paris Fjuri koja mi je pomogla više od bilo koga drugog. I više od svega, hvala Bogu, vidimo se na drugoj strani 2008-2022“, dodao je Fjuri sugerišući na 14 godina karijere.

BONUS VIDEO Bata Zimonjić o tuči sa Avodžobijem: Pogrešno me razumeo, a bio je olimpijski bokser

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar