Poznati svi učesnici devete sezone Sportskih igara mladih

Ostalo 22. jun. 202213:26 > 13:30
Podeli:
Foto: Promo

Posle četiri Regionalna finala, u Surdulici, Novom Pazaru, Petrovcu na Mlavi i Kikindi, kompletiran je spisak putnika na završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koje se od 4. do 10. jula održava u Vrnjačkoj banji.

Sedam dana će Vrnjačka banja biti u znaku dece i sporta. Finala će se igrati u svih deset sportova u kojima se tradicionalno takmiče Simovci: odbojka, odbojka na pesku, šah, tenis, stoni tenis, rukomet, „Lino između dve vatre“, basket 3×3, trka na 60 metara i mali fudbal za mlađe, odnosno Coca Cola kup za starije kategorije.

PROČITAJTE JOŠ

Sva četiri grada pokazala su se kao odlični domaćini, dostojni organizacije ovako velike manifestacije, a zauzvrat deca u svim regionima pokazala su da im je sport i dalje važan, ali i da se trude da budu fair play igrači i na terenu i van njega.

Na Državnom prvenstvu učestvovaće preko 800 takmičara iz svih krajeva Srbije. Kako je izjavila Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, raduje je što su na turnirima učestvovala deca koja su i prethodnih godina bila deo Igara i koja su priču o Igrama prenela svojim drugarima, braći i sestrama, koji su postali novi Simovci.

Predsednica SIM Srbija požela je mnogo sreće svoj deci koja će se takmičiti na Državnom finalu i pozvala ih da i ove godine budu za ponos svojim roditeljima, učiteljima, nastavnicima, trenerima i svima iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tim Igara još jednom se zahvalio deci Srbije koja su gotovo svakodnevno punila sportske terene u Srbiji.

Foto: Promo

Deveta sezona Sportskih igara mladih u Srbiji počela je u februaru održavanjem ekoloških radionica „Zero Waste – budi deo Igre – čuvajmo našu planetu“, usledili su kvalifikacioni turniri, Karavan radosti i prijateljstva, regionalna finala. Najveća nagrada za oni koji budu ostvarili najbolji plasman na Državnom finalu je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta. U Splitu, Simovcima iz Srbije pridružiće se vršnjaci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sve aktivnosti za decu, od početka Igara, pa do završnice u Splitu se besplatne.

BONUS VIDEO Magičan poen Kirjosa, aplaudirao i Laslo Đere

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar