Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar rekao je da očekuje težak meč protiv Crne Gore, na startu druge faze Svetskog prvenstva.

„Spremamo se za Crnu Goru, one su nam baš poznate, tako da očekujemo težak meč. Moramo da se spremimo na njihovu igru, ili sa dva pivota ili sa dva brza srednja beka. Očekujem baš jednu tešku utakmicu“, rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije će u četvrtak, u okviru Grupe 1, u Granoljersu igrati protiv selekcije Crne Gore.

U drugu fazu Srbija je prenela dva boda, dok je Crna Gora bez bodova.

PROČITAJTE JOŠ

Bregar je dodao da je u oba tima došlo do promena, usled podmladjivanja selekcija, kao i da očekuje dobar meč.

„Mislim da će odbrana biti najbitnija stvar na ovoj utakmici… Crna Gora igra baš agresivno, bitan je naš protok lopte. Spremićemo sve, odgledaćemo video, i mislim da ćemo naći rešenje za njihovu odbranu“, rekao je on.

Najveću opasnost po gol reprezentacije Srbije Bregar vidi u desnom krilu Jovanki Radičević.

„Ona je jedna od najboljih desnih krila na svetu, najbolji realizator, tako da moramo da imamo veliku pažnju na nju, na njenu kontru, kao i na pasove da se ne bi razigrala“, dodao je on.

„Idemo utakmicu po utakmicu, najbitnije je da sada posle poraza od Rusije smirimo glave, da se psihološki dignemo“, istakao je Bregar.

Srpska rukometašica Ivana Mitrović ocenila je da je selekcija Crne Gore izmenjena, kao i da se u sastavu nalazi dosta perspektivnih igračica.

„Sa druge strane, snagu ekipe ne treba potceniti. Upoznata sam sa njihovim sistemom rada i sa filozofijom rada i u Budućnosti i u reprezentaciji Crne Gore“, rekla je ona.

Rukometašica Ana Kojić je rekla da će selekcija u meč ući fokusirano, sa ciljem da se povrati samopouzdanje, posle poraza od Rusije (22:32).

„Verujem da ćemo protiv Crne Gore vratiti samopouzdanje i pokazati lepu igru koju imamo. Mislim da smo, ako ništa drugo pokazali veliku borbenost na terenu protiv Rusije“, zaključila je Kojić.

Srbija će u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Španiji igrati i protiv Francuske, odnosno Slovenije, a plasman u četvrtfinale osiguraće po dve najbolje plasirane selekcije iz četiri grupe.

Meč izmedju Srbije i Crne Gore na programu je u četvrtak od 18.00.

BONUS VIDEO Sjajna kontra Partizana i zakucavanje Dangubića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar