Foto: SAS

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani biće održano u beogradskoj Areni od 18. do 21. marta 2022. godine, a u vezi sa tim događajem svoja očekivanja izneo je i proslavljeni srpski atletičar, a sada trener, Emir Bekrić.

Atleta koji je na Svetskom prvenstvu u Moskvi na otvorenom 2013. osvojio za Srbiju bronzu u disciplini 400 m prepone, sa rezultatom 48.05 ostavivši svetsku elitu iza svojih leđa, već dve godine predano radi na mestu pomoćnog saveznog selektora Srbije za mlađe kategorije i kao atletski trener.

PROČITAJTE JOŠ:

„Još pre nego sam odlučio da se penzionišem i zauvek kažem zbogom takmičarskom pogonu, znao sam da će moj životni put i dalje ići istim stazama, da će atletska staza biti moja svakodnevnica kao što je bila i prethodne 22 godine. Jer zašto izlaziti iz onoga u čemu si skoro ceo život, iz onoga što je obeležilo tvoju mladost i period života na koji ćeš zauvek biti ponosan, iz onoga što poznaješ do srži, a da si uz to spreman da sve ono što si doživeo, prošao, iskusio preneseš na one koji dolaze, koji sa istim žarom ‘kidaju staru’ kao što sam i ja činio dve decenije. Odmah sam sebe pronašao u trenerskom pozivu, izuzetno mi prija i osećam se kao da sam u novom poglavlju života u kome će se ponoviti šampionski dani koje sam već iskusio u prethodnom“, objašnjava Emir Bekrić.

Moskovska noć, jedini belac u finalnoj trci svetskog šampionata, na kraju bronza za Bekrića i počasni krug sa srpskom zastavom oko vrata, zauvek će biti inspiracija mladim snagama srpske atletike koje dolaze.

„Sa 22 godine, uz mukotrpan rad, odricanja, svakodnevne spartanske zadatke stigao sam te noći na Olimp. Zauvek ću biti ponosan na sve što sam učinio i ostvario uz pomoć roditelja, trenera, pre svega trenera Mirjane Stojanović koja je iz mene kao aktivnog sportiste izvukla sav potencijal i kvalitet i gurnula me u to šampionsko nebo.

Izabrao sam novu misiju i maksimalno sam posvećen da svu svoju energiju i znanje prenesem i usadim u decu koja su budućnost srpske atletike, da zajedno idemo ka novom zvezdanom nebu. Uveren sam da nam vreme ispred nas donosi nove zlatne stranice srpske atletike“, ističe Bekrić.

U anale je otišao i trenutak pred sam početak trke u Moskvi kada je flomasterima na ruci ispisao: „Srbija zemlja ljubavi“ i pokazivao kamerama pred start.

„Da, Srbija je zemlja ljubavi. Uvek sam to tvrdio i tako će ostati dok sam živ. Nas pokreće emocija, strast, brižni smo i plemeniti, to smo mi. Kažu kako tako malobrojni, a tolika sportska sila, pa sve što je jedinstveno na ovoj planeti prisutno je u malim količinama, mi smo ta riznica najvećih vrednosti“, kaže Bekrić.

Baždaren za velike zadatke i velika dela, novi profesionalni izazov za pomoćnog saveznog selektora Srbije Bekrića biće dolazeće Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani koje će biti održano u beogradskoj Areni od 18. do 21. marta 2022. godine.

„Sa velikom radošću dočekujemo smotru najboljih atletičara sveta kod nas u Beogradu. Biće to praznik za sve nas, kako atletske radnike tako i poklonike ovog sporta koji je bazični i bez čijeg jasnog prisustva nema temelja za druge sportove”, zaključio je srpski atletski as Emir Bekrić.

BONUS VIDEO Doček Damira Mikeca na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram