Horkina
Foto: EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL

Dvostruka olimpijska šampionka Svetlana Horkina prokomentarisala je odlaganje Olimpijskih igrara u Tokiju za 2021. godinu usled pandemije koronavirusa.

Horkina je odluku da se takmičenje odloži zbog koronavirusa okarakterisala kao dobru i za Rusiju koja će u tom periodu pokušati da na sudu obori odluku Svetske antidoping agencije da je suspenduje na četiri godine iz svih velikih sportskih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

„Smatram da se sve desilo jer je bilo nemoguće uvrediti Rusiju, uključujući naše atletičare. Ne kaže bez razloga naša himna da je ruska zemlja blagoslovena. Dešavaju se ozbiljne stvari širom sveta, ljudi umiru, ali politička žongliranja nisu neophodna. Smatram da je koronavirus kazna od Boga. Ipak, Rusija je još uvek spremna da pomogne jer razumemo da ništa nije jače nego kad se svi zajedno borimo za dobro: prijateljstvo, decu, dobru ekonomiju“, rekla je bivša atletičarka za ruski Sport ekpres.

Svetlana Horkina jedna je od najtrofejnijih ruskih atletičarki, a tokom karijere osvojila je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996, kao i četiri godine kasnije u Sidneju.

U Rusiji je do sad 658 osoba zaraženo koronavirusom uz jedan smrtni slučaj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram