Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Britanske vlasti su pokrenule istragu protiv bokserskog šampiona Tajsona Fjurija zbog optužbi da je 2015. godine koristio doping.

Aktuelni šampion teške kategorije se našao na meti istražnih organa pošto je utvrđeno da je jedna osoba dobila novčanu nadoknadu kako bi svedočila u njegovu korist.

Navodno se radi o Martinu Kerfutu, koji je navodno plaćen 25.000 funti da bi na sudu govorio ono što su mu pripremili advokati boksera.

Fjuri je bio osuđen na dvogodišnju suspenziju iz sporta, ali je „doveo svedoke“ koji su naveli da je on nedozvoljene supstance uneo u svoj organizam kroz kontaminirano meso divlje svinje.

Suspenzija je poništena, ali je Kerfut otkrio da je lažno svedočio, pa se očekuje da će Fjuri ponovo da se nađe pred licem pravde.

Prema pravilima, Britanac bi mogao da dobije suspenziju od osam godina, što bi moglo da znači i kraj njegove karijere jer bi po isticanju tog vremenskog perioda imao gotovo 40 godina.

Šampion u verziji WBC je dobio podršku od prvog čoveka te organizacije Maurisija Sulejmana.

„Pre bih verovao Fjuriju nego čoveku koji je već ranije lagao za novac. On treba da ide iza rešetaka… Zašto je posle pet godina čekao da ispriča svoju priču?“, upitao je Sulejman.

Kerfut je britanski farmer koji je u tabloidima izjavio da mu je jedan član Fjurijevog tima ponudio novac u zamenu za svedočenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram