Foto: Sport fest

Tradicionalna manifestacija po imenu Sport Fest, koja će ove godine biti održana po peti put, otvorena je u Poreču.

Jubilarno izdanje ove manifestacije otvoreno je svečanim skupom u dvorani Žatika, a u okviru samog događaja pored sajma sportske opreme i aktivnosti biće održan i veliki broj sportskih događaja.

PROČITAJTE JOŠ...

„Znam da imamo mnogo manifestacija koje se napokon vraćaju u naš grad i mnogo njih odgovara upravo Poreču i identitetu našeg grada. No, kao grad koji živi sport, grad koji ima veliki broj registrovanih sportista profesionalaca i rekreativaca, grad koji ima jedno igralište na otprilike 200 stanovnika, dok je nacionalni prosek na 800, grad sa šest javnih dvorana, dve privatne, bezbroj teniskih i drugih sportskih terena, s fudbalskim kampusom u izgradnji…

Mislim da se možete složiti da je Sport Festu mesto upravo tu, u Poreču. Zato hvala organizaciji koja se ponovno vratila u Poreč, koja je tu bila i ranije kad gotovo nije ni bilo manifestacija. Rekao bih da je ovo idealna manifestacija za sve generacije jer ima mnogo dobrih predavanja i gostovanja, ali je i ponuda sportova izuzetna pa zato sve pozivam da dođu do dvorane Žatika ovaj vikend i uživaju u Sport Festu“, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Perušić.

Alan Balen, izvršni direktor Sport Festa, rekao je:

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo opet u Poreču. Imaćemo odlične predavače kao što su Zlatko Mateša, Siniša Krajač, Tin Srbić, Ana Đerek, Igor Boraska, Danijel Šaškin, Dubravko Šimenc, Nikola Pilić, Hrvoje Horvat, Martin Sinković i još mnogi drugi. Čeka nas i vrlo bogat sajamski deo, niz atraktivnih takmičenja, odnosno aktivnosti koje uključuju Run Fest trku, krosfit i bodi bilding takmičenja, hrvatski lakros kup, obaranje ruku, plesno takmičenje, fristajl fudbal… Sajam i praćenje takmičenja su besplatni za sve posetioce pa pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže na ovom sportskom vikendu“, rekao je Balen.

Sport Fest će trajati do nedelje.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar