Hibikiryu rvač
Foto: Kyodo/via REUTERS

Sumo rvač Hibikiru preminuo je mesec dana pošto je pao na glavu tokom borbe, saopštila je Sumo asocijacija Japana.

Kako se navodi, umro je u sredu usled akutne respiratorne insuficijencije i nije poznato da li je smrt 28-godišnjeg rvača povezana sa povredama koje je zadobio tokom borbe.

Sumo rvač, čije je pravo ima Micuki Amano, zadobio je povrede u borbi 26. marta, kada ga je protivnik bacio, a on je pao na glavu i nekoliko minuta je nepomično ležao licem nadole, dok su zvaničnici gledali i čekali da stigne pomoć.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je preneo dnevni list „Nikan Sport“, Hibikiru je na nosilima bio svestan i rekao je da oseća da mu je donji deo tela paralizovan, ali se njegovo stanje popravljalo u bolnici.

Japanski mediji su preneli da na licu mesta nije bilo medicinskih stručnjaka koji bi mu pružili prvu pomoć. Obično se od rvača očekuje da sami ustanu, a medicinsko osoblje se nalazi na turniru, ali ne u blizini ringa.

Japanska sumo asocijacija navela je da neće objaviti detalje povrede.

Navedeno je da zvaničnici razgovaraju o načinima za poboljšanje hitne lekarske pomoći, uključujući i način postupanja prilikom potresa mozga u predstojećim borbama.

Hibikiru je debitovao 2011. godine i dostigao je 24. mesto u konkurenciji 200 rvača, u četvrtom rangu od šest u sumo rvanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar