Almir Memić (plava oprema) Foto: BSS

Potpredsednik Bokserskog saveza Srbije Slobodan Đurić smatra da je Srbija šestog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u boksu drastično oštećena.

To se odnosi na poraz Omera Ametovića od Kazahstanca Temirtasa Zusupova u kategoriji do 48 kilograma. Devetnaestogodišnji Ametović je izgubio sa 4:1 od deset godina starijeg boksera.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, na krađu se žale iz BSS i kada je reč o meču Pavela Fjodorova u kategoriji do 63,5 kilograma. On se borio protiv Turčina Kerema Ezmena, dok najviše u oči upada borba Almira Memića i Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma.

„Gotovo identične krađe dogodile su se u prvom, trećem i četvrtom meču srpskih boksera kada su sudije prve runde dale njihovim protivnicima naočigled svih iako su te runde bile čiste pobede naših boksera. Najveća krađa dogodila se u meču našeg Memića gde su sudije kumovale pobedu Nemca i naočigled svih prisutnih u Areni napravili skandal proglasivši pobednikom meča Nemca koji nije bio ni na pola puta do toga“, rekao je Đurić.

Naveo je i da srpski bokserski savez priprema žalbu na odluke sudija.

„Odmah po donošenju ove sramne odluke Jovica Panić ispred BSS podneo je žalbu i očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA, da se pregledaju snimci koje smo mi odmah pregledali i koji detaljno pokazuju da je pobeda ukradena Srbiji i našem Memiću. Ovo baca ljagu na AIBA, pogotovo što su na Olimpijskim igrama u Riju zbog sudijskih mahinacija izgubili organizaciju na OI u Tokiju“, dodaje Đurić.

Almir Memić (plava oprema) Foto: BSS

Ni Memiću odluka o porazu nije dobro „sela“.

„Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene non stop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovljan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje“, rekao je Memić.

BONUS VIDEO: Ametović zaustavljen u drugom kolu Svetskog prvenstva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare