Sudar Botasa i Rasela na Imoli u trci za VN Emilija Romanje
Foto: Printscreen Youtube

Britanski vozač iz Vilijamsa Džordž Rasel bio je akter jednog od najžešćih sudara posle kog je ispao iz trke za Veliku nagradu Emilija Romanje.

PROČITAJTE JOŠ:

On se sredinom trke od 63 kruga na stazi Imola pred krivinu u kojoj je nekad nastradao Ajrton Sena, sudario sa Valterijem Botasom, vozačem Mercedesa.

Botas je probao da zatvori put Raselu koji je probao da ga pretekne, pred ulaz u krivinu Tamburelo, gde je poginuo čuveni Brazilac prvog maja 1994. godine.

Krhotine sa oba bolida letele su na sve strane, pa su završile na stazi, zbog čega je trka prekinuta na nekoliko desetina minuta.

Podignuta je crvena zastavica, a na stazi se našao i „sejfti kar“.

„Pitao sam ga je li probao da nas obojicu ubije. Borim se za poziciju devet, za njega je to apsolutno ništa. Skoro nebitno. Izveo je potez koji radite kad se borite eventualno za pobedu u poslednjem krugu trke. To zahteva pitanje zašto je to uradio na devetom mestu. Možda da je bio drugi vozač, ne bi to uradio. To mi je prošlo kroz glavu“, rekao je Rasel posle trke.

Botas je u jednom trenutku pokazao Raselu srednji prst, besan zato što su se dvojica vozača sudarila i završila trku pre njenog kraja.

U trci je pobedio Maks Verstapen koji je u ranoj fazi trke pretekao Luisa Hamiltona. Britanac je napravio grešku neposredno pre sudara Rasela i Botasa i pao na deveto mesto, posle čega mu nije bilo povratka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar