Dušan Hartner Foto:Streljački savez Srbije

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije pištoljem, trener i međunarodni sudija, Dušan Hartner, preminuo je posle duže bolesti u Jagodini.

Hartner je rođen 1952. godine, a streljaštvom je počeo da se bavi sedamdesetih godina u Streljačkoj družini Kablovi iz Svetozareva (Jagodine). Jedno vreme bio je jedini strelac pištoljem u klubu i inicirao je mnoge mlađe naraštaje da se bave ovom disciplinom.

PROČITAJTE JOŠ

Osvajao je medalje na republičkim i državnim šampionatima vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. Sredinom osamdesetih godina postao je reprezentativac. Branio je boje Srbije i Jugoslavije na mnogim takmičenjima.

Bio je učesnik Prvenstva sveta, pobednik međunarodnog turnira u Budimpešti, Majskog turnira u Novom Sadu… Krajem osamdesetih bio je član beogradskog Radničkog, s kojim je osvojio pet titula ekipnog prvaka države.

Po završetku takmičarske karijere posvetio se trenerskom poslu i bio učitelj strelaca pištoljem u Streljačkom klubu Jagodina 92, a uključivan je i u rad stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Trag u streljaštvu je ostavio i kao uspešan međunarodni sudija. Sudio je na Evropskim prvenstvima u Beogradu 2005. i 2011, na Svetskom kupu 2010. i na svim nacionalnim takmičenjima.

BONUS VIDEO Jure Zdovc o Dušanu Ivkoviću posle utakmice Zvezda – Žalgiris

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar