Adut Srbije u Tokiju: Andrea Arsović; Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije jednoglasno je prihvatio predlog sastava olimpijskog tima za Igre u Tokiju i prosledio ga na konačno usvajanje Olimpijskom komitetu Srbije.

Srpski strelci su tokom protekle dve i po godina izborili sedam olimpijskih viza.

Upravni odbor je usvojio predlog da Srbiju na Igrama predstavljaju: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (pištolj; Andrea Arsović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović (puška).

U miks takmičenjima, koja će se prvi put u istoriji naći na programu Olimpijskih igara, Srbija će imati tri para – jedan pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

Olimpijski tim je određen na osnovu kriterijuma usvojenih pre tri godine, pre početka kvalifikacionog ciklusa.

„U ekipi za Tokio su strelci koji su tokom kvalifikacionog ciklusa izborili kvote za Srbiju. Svi oni su rezultatima zaslužili mesto u timu, nije bilo potrebe za relokacijom kvota. Atmosfera među olimpijcima je vrlo dobra, verujem da će spremni dočekati takmičenje. Posle Svetskog kupa, koji u četvrtak počinje u Osijeku, imaće još par nedelja za pripreme. U Tokiju ćemo imati ukupno 16 nastupa, nadamo se što većem broju finala“, rekao je sportski direktor SSS Dragan Marković.

U stručnom štabu su šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević, selektor za pištolj Jelena Arunović i trener za pištolj Goran Mikec.

Petoro strelaca već imaju olimpijskog iskustva, najviše Damir Mikec, koji će četvrti put učestvovati na Igrama. Debitanti na OI su najmlađa članica tima Sanja Vukašinović i Jasmina Milovanović.

Streljački turnir na Olimpijskim igrama počinje 23. jula, a završava se 3. avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar