Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Naš proslavljeni rvač, Davor Štefanek, oprostio se od aktivne sportske karijere na društvenim mrežama.

On je poražen u subotu u četvrtfinalu Svetskog kupa u Beogradu od Rusa Mumina Abulajeva, meč je obilovao spornim odlukama, zbog čega je izuo rvačke patike.

PROČITAJTE JOŠ

To se protumačilo kao oproštaj od karijere, do čega je na kraju i došlo.

„Jedno veliko hvala svima koji su bili uz mene svih ovih godina, koji su me podržavali i davali snagu, a i onima koji nisu jer sam baš tada dobio dodatni motiv i postao sve ovo što jesam! Danas se završava jedno veliko, da ne kažem najveće poglavlje u mom životu, ali je ipak veće ovo što predstoji. Moja porodica je najveća medalja i uspeh“, napisao je Štefanek.

On je 2016. sa Olimpijskih igara u Riju Srbiji doneo zlato, što je uspeh karijere.

Osvajač je zlatne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu 2005. u Litvaniji i na Mediteranskim igrama 2009. godine u Peskari, Italija, kao i srebrne na Evropskom prvenstvu 2004. u Švedskoj i Gran-priju Mađarske, 2009. godine u Sombathelju, a 2006. godine je proglašen za najboljeg rvača završnog turnira Kupa evropskih prvaka.

Proglašen je i za sportistu godine Grada Subotice u kategoriji seniora, 2008. godine, kada je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Bronzom se okitio i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Na Svetskom prvenstvu 2014. osvojio je zlatnu medalju, prvu svoju medalju na Svetskim prvestvima, prvu medalju na Svetskim prvenstvima za Srbiju od 2007. i prvu zlatnu od 1981. godine. Sledeće godine osvojio je drugu medalju na Svetskim prvenstvima, bronzu u Las Vegasu.

Godine 2009. kao član Partizana osvojio je klupsko prvenstvo Evrope. Osvajač je olimpijskog zlata na Olimpijskim igrama 2016. u grčko-rimskom stilu do 66 kilograma. Osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2018. pošto je izgubio od Rusa Artena Surkova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare