Srpski trio Maja, Milena i Tijana u timu decenije CEV

Ostalo 04. maj. 202017:02 > 17:34
Podeli:
Foto: EPA/MARIO RUIZ

Maja Ognjenović, tehničar, Tijana Bošković, korektor i Milena Rašić, bloker, izabrane su u tim decenije Evropske odbojkaške konfederacija (CEV) koja je organizovala onlajn debatu stručnjaka.

U idealnoj sedmorci izbora „Ženskog tima decenije 2010 – 2019!“ su još Hrvatica Maja Poljak (bloker), Turkinja Gozde Kirdar (primač), Italijanka Frančeska Pićinini (primač) i njena zemljakinja Monika de Đenaro (libero).

“Maja može da se adaptira na sve uslove u igri, i ako lopta ide visoko, i ako ide brzo, ona će da prilagodi igri tima. Sa nacionalnim timom je sve osvojila, a na klupskom nivou je igračica sa kojom svi vole da igraju”, rekao je Đovani Gvideti koji je mnogo puta vodeio ekipe koje su igrale protiv Maje Ognjenović, dok ju je ove godine prvi put i trenirao.

Stručnjaci su se složili da je Milena Rašić odličan napadač i bloker, smatrajući da je najkompletnija igračica na toj poziciji.

“Tijana Bošković je sjajan napadač, bloker i server. Ima sposobnost da loše dizanje i prijem pretvori u poene napadom iz zadnje linije. Najkopletnija je igračica današnjice”, dodao je Gvideti

Selektora Belgije Gerta van de Bruka mučila je samo jedna dilma između Tijane i Italijanke Paole Ogeči Egonu.

“To vam je kao da birate između Mesija i Ronalda. Obe su veoma mlade i veoma uspešne, ali Tijana mi je najbolja”, objasnio je iskusni stručnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar