Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najbolji srpski sportisti zarađuju po desetine, pa i stotine miliona dolara svake godine. Povremeno se pojavi i informacija kako je neki naš sportista odlučio da se počasti.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je krajem prošle godine kupio velelepnu vilu u Marbelji, a španski mediji su preneli da je najbolji teniser za ovu nekretninu izdvojio oko 10 miliona evra.

Već neko vreme je upravo Marbelja glavno mesto Novaka za pripremu jet tamo živi i njegov brat Marko Đoković, koji sarađuje sa Pepeom Imazom.

Đoković ima i stan u Monte Karlu, a nije poznato koliko ga je platio, iako se pretpostavlja da je za to izdvojio oko pet miliona evra.

U Njujorku ima dve stambene jedinice za koje je izdvojio pet miliona evra, dok je u Majamiju u naselju „87. park“ kupio stan od šest miliona evra (ove godine ga je prodao i na njemu zaradio).

Ima jedan stan u Beogradu, a ovaj pentahus od 250 kvadrata je platio oko 545.000 evra. Stan ima 100 kvadratnih metara terase sa bazenom.

Poseduje i stan u Tivtu u nasedlju Porto Montenegro, a pretpostavlja se da vredi oko 2,2 miliona evra.

Đoković i dalje gradi vilu u Sremu kraj Pavlovačkog jezera, a po završetku će ovaj objekat imati 1.200 kvadratnih metara i bazen. Cene placeva su skočile više puta od kada su svi shvatili da bi upravo Novak mogao da im bude prvi komšija.

Jokić je potpisao supermaks ugovor od čak 241 milion dolara, pa otuda i ne čudi što je odlučio da ulaže u nekretnine.

Srpski centar trenutno gradi luksuzni dom na kilometar od porodične kuće, a za izgradnju ove vile je kupio pet placeva. Očekuje se da u kući živi sa suprugom Natalijom i braćom Strahinjom i Nikolom tokom letnjih meseci.

Jokić je od prvih para kupio konja „Dreamcatcher“ („Hvatač snova“), kako je kasnije nazvao i čitavu ergelu koja danas broji pet konja. Često na zglobu nosi Hublot sat od 33.000 evra.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Krajem oktobra 2020. godine se počastio i automobilom od 250.000 evra – G63 AMG Brabusu.

Prelepi crni Mercedesov džip sa žutim enterijerom u „full opremi“ je bio glavna atrakcija na ulicama mirnog Sombora. Nikolina „zver“ ima 4.000 kubika i čak 700 konjskih snaga, te je jasno da „srče gorivo“.

Uprkos masi od gotovo dve i po tone, AMG G63 je sposoban da „pojuri“ do 100 kilometara na čas za svega 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina do 240 kilometara na čas.

Na vozilu dominiraju felne od 22 cola, dok je u kabini „sve pod konac“, posebno je impresivan instrumentalni klaster i displej za kontrolu informativno-zabavnog sistema, oba ekrana imaju dijagonalu od 12,3 inča.

Jasno je da je za Jokića, koji prema procenama uglednog magazina „Forbs“, godišnje zaradi ukupno 22,37 miliona evra, cena od 250.000 evra, prava sitnica.

U svojoj garaži ima i model „Kalinan“ od 330.000 dolara, koji je pokazao njegov saigrač Vil Barton nakon jednog meča Denvera.

Foto: Printscreen Instagram

Nekadašnji srpski košarkaš Marko Jarić (42) pokazao je detalje novog doma u srpskoj prestonici, na kom je dugo radio.

Jarić je postavio slike dvorišta, kao i pogled iz doma, a ove njegove objave iznenadile su mnoge.

Marko je vilu izgradio na Dorćolu, a vrednost je procenjena na tri miliona evra, a sportista je još 200.000 evra uložio u opremanje.

Kuća ima pet spavaćih soba, tri kupatila, fitnes salu, bazen, ali i nekoliko parking mesta. Marko je angažovao firmu koja je bila izvođač radova i insistirao da moraju da završe u zakazanom roku kako ne bi plaćao penale.

Radove je nadgledao njegov otac Srećko. Sada kada su završeni radovi, Marko je našao agenciju koja će biti zadužena za opremanje vile – rekao nam je prošle godine izvor blizak Jariću.

Foto: Instagram/marko_jaric10

Podsetimo, Jarić je pre tri godine kupio veliki plac gde je odmah započeo izgradnju nekretnine.

Dve godine pre kupovine raspitivao se i razgledao placeve u Beogradu kako bi počeo da gradi kuću. Uslov je bio da bude baš u strogom centru, jer bi mu to olakšalo kretanje i poslovanje. Iako su ga prijatelji savetovali da je možda bolje da kupi gotovu kuću, on je insistirao da krene iznova i da dom bude po njegovoj meri i ukusu.

Čim je pronašao plac u Gospodar Jovanovoj, Marko je angažovao arhitektu, objasnio mu šta želi i ubrzo je krenuo sa gradnjom. Odmah je angažovao izvođače radova i majstore koji su imali dosta posla, najpre oko raščišćavanja terena, pošto su tu bili neki objekti, i pripreme tla za gradnju. Ako se uzme u obzir površina placa i ukupna investicija u materijal i gradnju, Marka je to papreno koštalo. Prema nekim prvim proračunima, oko tri miliona evra.

Foto: Instagram/marko_jaric10

Prošlog aprila se pojavila informacija da je i Aleksandar Mitrović odlučio da uloži u nekretnine, pa  je navodno za jedan pentahus u srcu Vračara iskeširao 800.000 evra.

Ovaj stan ima 400 kvadratnih metara, nalazi se na dva nivoa, a Mitrović je kupio stan već opremljen luksuznim nameštajem.

Sa novopečenom suprugom Kristinom i dvoje dece će moći da uživa u džakuziju, a u stanu se nalaze i igraonica za decu, pa čak i soba za dadilju. Mitrović uz to poseduje i sedam apartmana na Kopaoniku koje izdaje.

Aleksandar Mitrović i Kristina Janjić
Foto: Screenshot Instagram jovanagajic

Tu su i sada već antologijske priče Darka Miličića o tome kako je bogatstvo trošio na izlaske, ali i na žurke koje je organizovao svakog dana u svom domu u Detroitu.

Ubedljivo najupečatljivija priča je o tome kako je nekadašnji drugi pik NBA drafta iz 2003. godine kupio jahtu.

“Drug me zvao da odem preko leta na njegov brod na Mičigen jezero. Kad sam video kako je to fino ja odmah odem u prodavnicu, uđem i u prvom delu sve neki manji brodovi. Pitam prodavca: Ima li nešto veće? Ima u drugoj hali. Uđem u drugu halu, tamo plava jahta, nekih 15-16 metara, ja je pokažem i kažem: Daćeš mi ovu. Prodavac pita: Kako daćeš mi ovu? Hoćeš da ti pokažem specifikacije, performanse? Ma kakve performanse, da pišemo ček i stavljaj to u vodu. Kasnije me zove knjigovođa i pita: Šta si sad kupio, sve si pare potrošio?  Ja mu odgovaram: Ma opušteno, ide plata petnaestog“, rekao je Miličić u emisiji „Goli život“.

Ipak, jahta mu je baš kratko trajala.

“Jahta me je koštala 700 hiljada. Vozio sam je pet puta, zakucao u plićak, nasukao se s njom, pokvario je i prodao posle mesec dana, izgubio 300 hiljada i to ti je to“, pričao je legendarni košarkaš.

Miličić poseduje veliku kuću u naselju Ledinci blizu Novog Sada. U dvorištu se nalazi Miličićev vozni park, ali i fontana. Tu je i prostor sa baldahaima, a ima i terene za košarku i tenis, ljuljaške i tobogane za decu.

Kuća poseduje spoljašnji i unutrašnji bazem, a oko njega se nalaze sto za stoni tenis, bilijar, te stoni fudbal.

Svuda po kući se nalaze zvučnici jer Miličić, koji je sada uspešni poljoprivednik, voli stalno da sluša muziku, a uz to kuća poseduje i teretanu koji ima savremene sprave za vežbanje i džak. Upravo ovde dosta vremena provode Darko i supruga Zorana.

U podrumu koji je sredio sve je od prirodnih materijala, a Darko čuva tu vino i preparirane divlje životinje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar