Counter Strike GO, igrica
Foto: Shutterstock/Lutsenko_Oleksandr

Pavle “Maden” Bošković ipak nije uspeo da dođe do svoje prve velike titule.

Američka organizacija, koja je ove godine preuzela sve igrače Gambita, slavila je na domaćem terenu i osvojila glavnu nagradu od 100.000 dolara.

PROČITAJTE JOŠ...

Cloud9 je osvojio IEM Dalas, jedan od najkvalitetnijih turnira ove godine. Tako se organizacija, koja je donela jedini Major Severnoj Americi, vratila u igru.

Nakon što je FURIA izbacila G2 Esports u četvrtfinalu, Pavle “Maden” Bošković i ENCE su uspeli da zaustave brazilsku ekipu u polufinalu. Drugo polufinale su igrali BIG i Cloud9. Ovaj meč je otišao u treću mapu, gde je slavio Cloud9, jedan od najboljih timova sveta.

Američka organizacija je tako potvrdila svoj povratak na CS:GO scenu nakon velikog uspešnog projekta, odnosno prelaska svih igrača trećeg tima na HLTV-ovoj rang listi. Do ovoga je došlo zbog rata u Ukrajini kada su Gambit, kao i Virtus.pro, bili na meti brojnih sankcija u gotovo svim esport igrama, pa tako i u Kaunter strajku.

Igrači su nekoliko meseci pre prelaska u Cloud9 više koristili ime Players nego ime njihove organizacije. Navodno je ruska organizacija zbog svega toga odlučila da stavi svoj tim na prodaju, a tu priliku je iskoristio Cloud9.

Za ovu odluku vlasniku Džeku Etijenu presudno je bilo to što je doveo i trenera Playersa, Konstantina “groove” Pikinera.

BONUS VIDEO Mini Moris – gejming mašina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram