Foto: Foto: Lamborghini Super trofeo

Srpski automobilista Miloš Pavlović uspešno je završio trkački vikend "Lamborgini super trofeo" takmičenja koji je održan na gran pri stazi Nirburgring.

Naš as, u tandemu sa klupskim kolegom Raulom Guzmanom, u obe trke je osvojio pozicije na podijumu. U prvoj je bio treći, ali je uzeo bodove za drugo mesto u svoj kategoriji, do je u drugoj ponovio treće mesto i uknjižio važne bodove u borbi za šampionsku titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Za obe trke, Pavlović i Guzman su u petak na kvalifikacijama izborili startne pozicije broj pet, pa je bilo potrebno mnogo truda kako bi stigli do nekog od željena prva tri mesta.

U prvoj trci, Guzman je tokom svog dela vožnje uspeo da nadoknadi jedno mesto, a potom je ekipa Target rejsinga ponovo odradila sjajan posao zamene guma i vozača. Miloš, kad je seo za upravljač, odmah je mogao da napadne rivala ispred, posebno zato što je u tim trenucima na stazu izašlo sigurnosno vozilo, pa su se sve razlike praktično „istopile“.

Pavlović je izborio treće mesto, ali je posada s brojem 41 na „lamborginiju“ osvojila bodove za drugu poziciju u PRO kategoriji.

U drugoj trci, Pavlović je vozio prvi „stint“ i već u uvodnim krivinama popravio poziciju za jedno mesto, da bi potom i Guzman posle još jednog sjajno odrađenog pit-stopa, dobio priliku da napreduje do trećeg mesta…

„Uspeli smo da se u Nirburgringu popnemo na pobedničko postolje oba puta što je super rezultat! Povećali smo vođstvo u šampionatu sa sedam na devet poena. Sad je važno da se koncentrišemo na sledeći trkački vikend, pokušamo da poboljšamo performanse automobila i da se u Barseloni pojavimo još jači, kako bismo uspeli da nastavimo pohod ka šampionskoj tituli. Hvala ekipi Target i timskom kolegi Raulu, nastavljamo borbu“, rekao je Pavlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar