VIDEO Ko je Srpkinja koja je potezom donela zlato Jamajci i oduševila Bolta

Podeli:
Tijana Stojković
Foto: Instagram Screenshot d_treefairy

Hansle Parčment osvojio je zlato u disciplini 110 metara sa preponama i bio jedna od retkih svetlih tačaka Jamajke na Olimpijskim igrama. Čak ni do ovog zlata ne bi stigla ostrvska država da u poslednjem trenutku u pomoć nije pritekla Tijana Stojković, devojka srpskog porekla.

Naime, ni sama Tijana nije očekivala da će se njeno ime čuti na svakom kraju planete nakon jednog humanog čina. Svetski mediji su oduševljeni potezom Srpkinje, a sa velikim pohvalama govore o njenoj snalažljivosti i brzoj reakciji.

PROČITAJTE JOŠ

Parčment je na dan polufinala seo u pogrešan autobus. To možda i ne bi bio toliki problem da se ne nalazi u najvećem gradu sveta. Tokio ima oko 37,4 miliona stanovnika po poslednjem popisu iz 2018. godine, a haos i gužva u ovom gradu su svakodnevica sa kojima se Japanci nose na svoj način. Striktni redovi vožnje, poštovanje propisa učinili su da sve funkcioniše savršeno, ipak, gotovo uvek su ljudi plaćali danak zbog sopstvenih grešaka.

Sa ovim nije morao da se pomiri i Jamajkanac kome je Srpkinja u poslednji čas dala novac za taksi kako bi stigao na najveću trku u svom životu.

Hansle je već bio u panici kada mu je prišla Tijana i ponudila rešenje problema.

„Video sam volontera i molio ga za pomoć, jer obično im nije dozvoljeno da imaju previše kontakata sa sportistima. Dala mi je nešto novca da uzmem taksi i tako sam stigao na zagrevanje na vreme“, pojasnio je Parčment.

Nakon toga je usledio video snimak u kome joj on predaje zlatnu medalju, vraća novac za taksi i poklanja majicu olimpijskog tima Jamajke. Ostala je zatečena ovim potezom, a nakon toga je usledila i zajednička fotografija.

Kada su novinari portala „Jamaica Observer“ stupili u kontakt sa njom, rekla im je da „nije uradila ništa specijalno“:

„Da sam bila u njegovoj situaciji, i ja bih tražila pomoć. Jedino što sam mogla da uradim jeste da mu pomognem. Uradila sam ono što bih ja želela da sam se našla u takvoj situaciji“, rekla je ona za ovaj portal.

Parčment je objavio snimak sa naslovom „Hvala ti“ na svim mrežama, a na Instagramu je reagovao i Jusein Bolt, najbrži čovek svih vremena, koji je emotikonima pohvalio njen sjajan potez.

Nakon svega joj je Jamajkanac poklonio opremu sa Olimpijskih igara, na kojima je ona kao volonterka odradila lavovski posao.

Ova 25-godišnja devojka se fotografisala u opremi Jamajke uz opis.

„Zahvalna sam svima. Ovo je poklon od dragog Hanslea. Savršeno mi odgovara. Hvala ti puno dragi Hansle. Hvala svima na divnim mislima. Ne mogu da vam zahvalim dovoljno. Vaše reči su me spasile. Molim se za svačije zdravlje i sreću“, napisala je Stojković.

Ona je dobila i poziv da poseti ostrvo u Atlantskom okeanu od ministra turizma Edmunda Bartleta – prava bajkovita priča iz Tokija

Bonus video: Srpski olimpijci na balkonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar