Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Odbojkašice Srbije igraju od 17 časova polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu, a nimalo neočekivano sa druge strane mreže se nalazi Turska.

PROČITAJTE JOŠ

U poslednjoj deceniji  je Srbija imala četiri velika duela sa Turskom u završnicama.

Srbija je uvek slavila. Najpre u polufinalu Evropskog prvenstva 2011. godine, zatim četiri godine kasnije u borbi za bronzu na Starom kontinentu, a onda 2017. još jednom u polufinalu.

Ipak, daleko najbolniji udarac zadala je naša selekcija pre dve godine u finalu Evropskog prvenstva kada je slavila sa 3:2. Ipak, sve je utoliko gore što je tada upravo Turska bila domaćin, a prepuna dvorana u Ankari bila je razočarana zbog ishoda.

„Ne samo da smo prošli finalisti, nego dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu… I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata“, poručio je Terzić pred meč. Svaki od njih je dobila naša selekcija koja je i ovog puta favorit.

Turska je u grupnoj fazi, baš kao i Srbija upisala svih pet pobeda, ali je za razliku od naše selekcije izgubila samo jedan set (naše devojke ispustile dva protiv Rusije kada su već znale da će biti prvoplasirane).

Srbija je ima niz od 23 pobeda zaredom na Evropskom prvenstvu.

Terzić je trener Fenerbahčea i tamo radi sa Edu Erdem koja je glavna uzdanica ove selekcije. Tijana Bošković godinama nastupa za Ezačibaši u kom igraju i tri reprezentativke Turske. Milena Rašić i Maja Ognjenović su godinama igrale u Turskoj, tamo je trenutno i Bianka Buša.

„Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani – želja“, rekao je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar