Foto: youtube.com

Plivačko čudo iz Bosne i Hercegovine, Lana Pudar, potvrdila je da će za ovu zemlju nastupati na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Lana je sa 15 godina zadivila plivački svet, u Beogradu je na nedavnom mitingu isplivala A normu za Olimpijske igre u disciplini 100 metara delfin, ua 57.37 sekundi.

Inače, Lanin tata je nekadašnji golman Veleža, Čukaričkog i brojnih drugih klubova, nije imao dilemu za koga će ćerka nastupati.

„Molim vas da ne zamarate više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu“, napisao je Velibor Pudar na društvenim mrežama.

On se nedavno požalio u medijima da ga u FSBiH ne biraju, tvrdeći da sve funkcioniše po nacionalnom ključu.

„Dosta vremena sam ćutao, još dok sam živeo i radio u BiH. Bio sam predlagan, ali nikad nisam izabran zato što misle da nisam Srbin. Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gde ćemo se roditi, malo mi je čudno. Ogorčen sam na sastav izbora. Aplicirao sam pre nekih 15 godina kada je FS BiH raspisao konkurs za trenera golmana. Prijavio sam se, ali sam bio odbijen. Smatraju me Srbinom iz Federacije, nisam mogao da prođem. Nikad više nisam aplicirao“, rekao je Pudar za „SportSport.ba“.

Lana je i na zvaničnoj konferenciji za medije potvrdila da će plivati za BiH. Njen rezultat iz Beograda je drugi najbolji na svetu u seniorskoj konkurenciji u 2021. godini.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar