Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Sjedinjene Države 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3) i trijumfom započela Svetsko prvenstvo u Mađarskoj.

Podmlađeni tim Dejana Savića pokazao je određene boljke u odbrani, u pojedinim momentima oscilacije i ne baš pravi odgovor na čvrstinu Amerikanaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Oštri dueli im u početku nisu prijali, pa je selektor burnim tajm-autom morao da ih trgne iz letargije u drugoj četvrtini i potom je sve krenulo bolje po srpski tim.

Treća četvrtina je olimpijskim šampionima vratila tri gola viška, Marko Radulović i Nikola Lukić dali su neke veoma bitne golove i Srbija je u četvrtoj deonici otklonila dilemu, iako su tada Amerikanci uspeli da vrate dramu u meč i priđu na gol zaostatka, ali nisu mogli ništa više od toga.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri gola, Nikola Lukić je dao tri, koliko je imao i Strahinja Rašović. Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Aleks Bouven sa četiri pogotka.

Sledeći meč naš nacionalni tim igra protiv Australije, a u grupi D je i ekipa Kazastana, koju su Australijanci u utorak pobedili sa 10:4.

Bendžamin Stivenson je iskoristio igrača više i posle prvog minuta Ameri su imali 1:0.

Vico je ubrzo iznudio isključenje, a Strahinja Rašović je poravnao na 1:1 i nažalost, naša ekipa prednost nije dugo zadržala.

Aleks Bouven je snažno odigrao na desnoj strani i iskosa sa nekoliko metara izborio sebi poziciju za šut posle dva i po minuta za 2:1.

Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari

Radomir Drašović je „bombom“ iz sredine realizovao drugu situaciju igrača više za Srbiju, te je do isteka trećeg minuta već bilo 2:2.

Do isteka petog Srbija se pogotkom Rašovića odlepila na 5:3, ali su Amerikanci brzo uzvratili svojim golom i čvrstom igrom u odbrani.

Maksvel Irving je, posle pogotka Hansa Daubea, na oko minut pre isteka prve deonice postavio konačnih 5:5 u tom delu igre.

Druga četvrtina donela je čvrstu odbranu Amerikanaca, ali i njihov preokret. Ben Halok je ostao pored Rašovića u trećem minutu druge četvrtine i šraubom je završio akciju za 7:6.

Rašović je na isteku akcije, posle nekoliko minuta mučenja Srbije u napadu poravnao na 7:7, a onda je Mitrović fantastično odbranio udarac Bouvena u poslednjem minutu pred poluvreme.

Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari

Riječanin Marko Radulović je doneo Srbiji prednost na isteku druge deonice, a Nikola Lukić je vratio početkom treće.

Ben Stivenson je imao dovoljno sreće da mu se u međuvremenu lopta od prečke Mitrovića odbije u ruke na tacni za zicer sa strane.

Srbija je posle dva minuta treće deonice vodila 9:8, da bi Mandić posle jedne odlične odbrane i krađe, realizovao penal za dva gola viška.

Foto: EPA-EFE/Sandor Ujvari

Branislav Mitrović je ubrzo skinuo zicer Haloku, Subotić je pocepao mrežu Holanda za 11:8 sredinom treće deonice.

Ta prednost se brzo istopila početkom poslednjeg perioda, ali je onda opet proradio napad Srbije preko Lukića i Radulovića, da bi Dušan Mandić na dva minuta i 11 sekundi pre kraja pogodio lob u kontri za 16:13 i tada je Amerikancima već sudbina bila određena.

Pobedu je u samoj završnici potvrdio Vico svojim pogotkom, pa pred kraj nije urodio plodom zahtev Dejana Udovičića da se njegovi igrači bore za svaki gol, jer je bitan i skor u svakom od mečeva.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Srbija – Sjedinjene Države 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3)

Srbija: Dobožanov, Mandić 4 (1), Subotić 2, Ranđelović, Lazić, Vico 2, S. Rašović 3, Lukić 3, Jakšić, Radulović 2, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović (10 odbrana). Selektor: Dejan Savić.

Sjedinjene Države: Vajnberg, Dod 2, Vavić, Gruvel, Daube 1, Erhart 1, Halok 2, Vudhed, Boven 4, Stivenson 2, Farmer, Irving 1, Holand (14 odbrana). Selektor: Dejan Udovićić.

Srbija - Sjedinjene Države 17:13

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar