Liščević, Bregar i Stoiljković; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Rukometašice Srbije poražene su od Rusije 32:22 u poslednjem, trećem meču grupe B, na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Srpkinje su posle pobeda nad Poljskom i Kamerunom, izgubile od Rusije i ostale bez prvog mesta u grupi, pa u drugu fazu prenose dva boda, umesto četiri.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Uroša Bregara bi zato trebalo da se u narednoj fazi sastane sa Crnom Gorom, koja je poražena od Francuske. Srbija se odlično držala tokom prvih dvadesetak minuta prvog poluvremena i tek nakon toga je popustila.

Najefikasnija je kod pobednica bila Julija Managarova sa sedam golova, Antonjina Skorobogatčenko je imala četiri, koliko i Jekaterina Ilina, a Polina Gorškova i Olga Fomina po tri.

U timu Srbije je bolja od ostalih bila Jovana Stoiljković sa četiri gola, isto je imala i Tamara Radojević, Jovana Jovović i Nataša Lovrić su imale po tri pogotka, dok se Aleksandra Stamenić ispromašivala i imala jedan gol iz šest šuteva.

Nekoliko faktora je uticalo na to da Rusija napravi veliku seriju poena između poslednjih deset minuta prvog poluvremena i uvodnih minuta drugog.

Golmanka Kaplina je nanizala nekoliko odbrana, uz to su Srpkinje isključivane na po dva minuta u nizu i to je otvorilo seriju Rusije od osam golova.

Marija Petrović je isključena crvenim kartonom već u destom minutu, posle čega se Srbija držala još neko vreme, dok nije počela da gubi na samopouzdanju.

Paralaleno je Julija Managarova počela da pogađa kao na traci, do sredine drugog poluvremena je već imala realizaciju 7/7 i bila je nezaustavljiva.

Odlična je ispočetka bila Jekaterina Ilina, a kada se ona „isključila“, a Managarovoj pridružila Pola Gorškova, rešenja za krila Rusije nije bilo.

Rivalke Srbije su otišle na poluvreme sa šest poena prednosti 15:9, a Srbija je imala samo jedan nalet i seriju 3:0 do 9:8 posle isključenja Petrovićeve.

U nastavku je bilo daleko manje neizvesno. Promil nade Srbiji je u jednom momentu vratila Jovana Jovović, jer je sa tri gola primakla naš tim na 15:22.

Srbija je promašila sedmerac za minus šest, usledili su novi golovi Rusije, koja je po isteku 50 minuta igre otišla i na plus deset – 27:17.

Do kraja većih iznenađenja nije bilo i Rusija je upisala trijumf vredan prvog mesta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija – Rusija 22:32 (9:15, 13:17)

Dvorana: Pabeljon Pla De L’Arc; Sudije: Maike Merc, Tanja Kutler

Srbija: Mitrović, M. Agbaba, J. Agbaba, Janjušević, Graovac, Jovović, Kocić, Kovačević, Liščević, Lovrić, Petrović, Radojević, Risović, Stamenić, Stoiljković, Vukajlović

Rusija: Fomina, Gorškova, Ilina, Ilarijonova, Kaplina, Kirdijaševa, Lagina, Managarova, Markova, Mihaljičenko, Nikitan, Sabirova, Šerbak, Skorobogatčenko, Taženova, Zelenkova

Drugo poluvreme:

60′ KRAJ! Ubedljiva pobeda Rusije

Pred kraj se priključila i Olga Fomina sa svoja dva pogotka, Jovana Agbaba je uzvratila sa svoja dva, Jovović je isključena, a Nataša Lovrić i Tamara Radojević su postavile konačan rezultat – 32:22 za Rusiju.

55′ Frolova i Mihaljičenko ne greše

Rusija kažnjava svaki propust u odbrani, sada se već vidi da je poraz izvestan, pa Tamara Radojević pogađa za čast, a Rusija vodi deset razlike.

50′ Ruskinje ne popuštaju

Uzvratile su serijom od tri poena, Lovrić je u međuvremenu postigla dva gola, ali tek da približi svoj tim na 25:17.

43′ Sjajna Jovovićeva!

Tri gola naše rukometašice, golmanka Srbije brani dobro u ovom periodu, a nadovezala se pogotkom i Kovačevićeva – 22:15 vodi Rusija. Mitrovićeva nije realizovala sedmerac.

38′ Devet razlike za Rusiju…

Sada fali i sreće Srpkinjama, pošto se pogađaju prečke umesto mreže. Managarova kao da je na turbo pogon, Rusija vodi 20:11.

33′ Bolji početak Rusije, nastavlja se serija do osam poena

Gorškova i Managarova nastavljaju da rešetaju, tek posle osam golova Rusije, pogađa Stoiljković – 17:10 za Rusiju.

Prvo poluvreme:

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

30′ Ruskinje nastavljaju sa serijom

Velika prednost za Rusiju na poluvremenu, još tri gola za njih do isteka 30. minuta, pa sada imaju 15:9.

25′ Tri uzastopne odbrane Kapline, ređaju se isključenja Srbije

Stamenić opet ne pogađa, nije pre toga mogla ni Liščević sa bekovske pozicije, Gorškova nije pogrešila u svom pokušaju, a Srbija konstantno igra sa igračicom manje. Ovog puta je isključena Kovačevićeva, a Gorškova precizna sa krila – 12:9 za Rusiju.

23′ Ponovo u naletu Rusija…

Mihaljičenko je zbrzala šut i akciju uprkos isključenju Kovačevićeve i promašila je gol. Ipak, Ruskinje preokreću golovima Managarove i Ilarionove, Stamenić na drugoj strani ne uspeva da savlada Kaplinu – 10:9 za Rusiju.

Managarova je posebno dobro odigrala jedan na jedan i praktično ni iz čega je stvorila priliku i pogodak.

19′ Bravo devojke! Serija Srbije 3:0!

Naše rukometašice prave seriju od tri gola. Stoiljković, Liščević i Stamenić pogađaju, Stamenić je bila u veoma teškoj poziciji na krilu i uspela je da se snađe za preokret u korist srpskog tima – 9:8 za Srbiju.

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

15′ Drži se Srbija i bez Marije

Pogoci Skorobogatčenko i Markove za Rusiju, Ruskinje vode, ali korak za njima održavaju Stoiljković i Kojić, ne daju im da se više odlepe – 8:6.

10′ Veliki hendikep za Srbiju, crveni karton za Mariju Petrović!

Ruskinje relativno lako probijaju, pa Mihaljičenko pronalazi prostor za golove, dok je Srbija oslabljena crvenim kartonom Marije Petrović. Marija je probala da se otrgne od igračice Rusije, udarila ju je laktom, a nemački sudijski par je otišao da pogleda snimak i utvrdio da je kod Petrovićeve postojala namera. Rusija vodi 5:4.

6′ Poravnavaju Srpkinje!

Sedmerac je izborila reprezentacija Srbije i realizovala ga, Ilina je ubrzo vratila prednost Rusiji, samo dok Marija Petrović nije bila sigurna sa pozicije pivota za 2:2.

3′ Tehničke greške se ređaju u igri Srbije

Ruskinje u prva tri minuta uspevaju da spreče Srbiju da poentira, a vidi se da će igrati brzu tranziciju, što je selektor Srbije Bregar u više navrata isticao u prvi plan kao važan segment. Ilina je postigla prvi gol na meču iz pozicionog napada – 1:0 za Rusiju.

BONUS VIDEO: Milica Mandić dirnuta muralom u svom naselju „Stepa Stepanović“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar