Srbija pregazila Portoriko na Svetskom prvenstvu, meč obeležio bizaran poen

Podeli:

Srbija pregazila Portoriko.

Odbojkaši Srbije zabeležili su i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su nakon Ukrajine savladali i Portoriko maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:21, 25:16.

#related-news_0

Srbija je od samog početka meča igrala nešto slabije, Portoriko je uspeo da dođe do prednosti od 5:3, ali su izabranici Igora Kolakovića odgovorili serijom od sedam vezanih poena za 10:5.

Nakon toga „orlovi“ su pali u igri, pa je Portoriko od 16:12 uspeo da se vrati i priđe na poen minusa (20:19), pre nego što je pri rezultatu 21:20 Portoriko uspeo da dođe do izjednačenja, ali je Džonatan Rodrigez zakačio mrežu. Usledila je bizarna scena gde je i čelendž pokazao da greške nije bilo, iako se na snimku videlo da je zakačio mrežu, ali je poen ipak pripao Srbiji nakon sportskog gesta Portorikanca, koji je priznao da se upecao.

„Orlovi“ su potom stigli do tri set lopte, nisu ih iskoristili, ali jesu četvrtu i sa 26:24 poveli 1:0.

U drugom setu slična situacija, Srbija je povela 11:7, Portoriko vezao četiri poena i izjednačio, ali je Srbija ovog puta odgovorila poprilično silovito, stigla do 21:16, i tu prednost rutinski sačuvala do kraja seta za 2:0.

U trećem delu igre razigrao se Aleksandar Atanasijević, servisom je terorisao rivala, a pri rezultatu 9:2 činilo se da će prednost biti povećana na +8, kada se lopta odbila od nogu dvojice Portorikanaca, a zbunjeni Marko Podraščanin je u narednom napadu loptu poslao u aut.

Ipak, pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog momenta, Srbija je rutinski sa 25:16 stigla do trijumfa, pa će u trećem kolu protiv Tunisa igrati za prvo mesto u A grupi.

Praćenje Svetskog prvenstva u odbojci na Sport klubu omogućio je MOZZART.

Srbija – Portoriko 3:0 (26:24, 25:21, 25:16)

Dvorana: Katovice (Poljska); Sudije: Muranka Šin (Japan), Foroci Ebrahim

Srbija: Kovačević, Petrić 8, Katić, Peković, Krsmanović, Ivović 11, Jovović 4, Perić, Atanasijević 12, Mašulović, Podraščanin 6, Lisinac 8, Todorović, Petković 4

Portoriko: Lorens 16, Hojos 1, Del Valje, Nieves 8, Tores Kruzado, Iglesijas 1, Lopez 2, Molina 9, Kabrera, Nido Alvarez, Vargas 7, Rodrigez 2, Alomar, Elijas Rodrigez

Srbija - Portoriko 1:0 (26:24)

Komentari

Vaš komentar