Foto: Foto: VSS/S. Sandić

Sjajna igra srpskih juniora.

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Beograu pobedom protiv Holandije rezultatom 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1).

PROČITAJTE JOŠ

Srpski juniori će u petak uveče u 20.30 igrati u finalu protiv selekcije Mađarske.

Holandija je ostvarila najbolji rezultat i istoriji plasmanom u polufinale. I pokazali su da nisu tu slučajno. U prvoj četvrtini su dominirali, iskoristili smušenost naših igrača i poveli 4:0. Podsetimo Hrvati su vodili 3:0.

Srbija se predvođena odličnim Kojićem probudila što se napada tiče u poslednjih 80 sekundi prve deonice. Kojić dva puta i Kovačević su potpuno vratili našu ekipu u igru. U drugoj četvrtini je napad ponovo krizirao ali je odbrana sa Virijevićem na čelu potpuno ugušila napad Holandije.

Posle velikog odmora Srbija je bila u seriji od tri gola, dva Kojića i Gajića. Tih 6:4 je nagoveštavalo konačan ishod mada je rival sredinom četrvtine uspeo da izjednači. To je bilo sve što su Holanđani uspeli do kraja. Razigrao se Stanić i sa dva pogotka vratio mir u srpski tim. Mirnom igrom Srbija je u poslednjem delu pobedu učinila ubedljivom i obezbedila spektakl sa Mađarskom.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare