Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: Starsport

Došao je konačno i taj trenutak. Odbojkašice Srbije igraju finalni meč Evropskog prvenstva protiv stare mušterije Italije, a očekuje se da tribine u Beogradu budu ispunjene.

PROČITAJTE JOŠ

Naše devojke su aktuelne evropske šampionke, u polufinalu su savladale Tursku, a sada je na redu došao duel sa starim mušterijama.

Meč sa Italijom, koju su naše devojke savladale četiri puta ovog leta, na programu je od 20 časova. Direktan prenos je obezbezdio RTS 1.

Tri puta su naše devojke bile bolje u hali na Banjici, a slavile su i u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju.

Zoran Terzić, selektor Srbije, najavio je veliku borbu u finalu.

„Teško će biti, jer celo Evropsko prvenstvo je koncipirano tako da u malo dana odigraš mnogo utakmica. Recimo, četvrtfinale, polufinale i finale su tri utakmice u četiri dana. To je problem, pogotovo kad imaš ekipu kao što je naša, koja je igrala i na Olimpijskim igrama. Ja se nadam da devojke mogu da odigraju utakmicu za svoju dušu. Da ne razmišljaju o tome da li će neko reći nešto loše ako izgube ili šta god bilo. Jednostavno, da odigraju za svoju dušu i da budu srećne, vesele i raspoložene i pre, i tokom i posle utakmice, kako god se ona završila“, rekao je Terzić.

Još jednom je u polufinalu zablistala Tijana Bošković, koja je u prvom setu u kojem je osvojila 13 poena u jednoj akciji sredinom seta ispalila projektil prilikom smeča koji je išao brzinom od 110,3 kilometara na sat.

Ovo je najjači udarac od kada se zvanično meri jačina, a oborila je rekord Kanađanke Kire Van Rajk od 108,1 kilometar na sat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar