Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva od Italije rezultatom 3:1 u setovima (24:26, 25:22, 25:19, 25:11).

Prvi set je Srbija otvorila bolje, povela 3:1, potom stigla do 5:2, ali su Italijanke uspele da dođu do izjednačenja serijom od tri vezana poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Od tog momenta igralo se poen za poen sve do rezultata 10:9 za Srbiju, kada je Italija osvojia tri i stigla do 12:10. Srbija je uzvratila serijom od pet poena i preokrenula na 15:12, Italijanke potom uz četiri poena došle do 16:15, ali je prvi deo igre pripao našoj selekciji.

Ključne su bile serije pri rezultatu 20:19 za Italiju, kada su osvojena tri vezana poena, a potom i nakon 24:24, kada je Tijana Bošković preuzela odgovornost i donela prednost u setovima.

Italija je drugi set otvorila znatno bolje, povela 3:0, ali je Srbija uspela da poravna na 7:7. U nastavku drugog seta Srbija je jurila rezultat, Italija vodila sve do rezultata 19:19, kada su uspele da osvoje poen, naprave takozvani „brejk“, povedu i 20:19, potom 22:20, nakon čega je usledio pad.

Italija je vezala pet poena od tog trenutka i došla do 1:1 u setovima (25:22).

Činilo se da je pad tek trenutan, pošto je početak trećeg seta pripao Srbiji koja je imala 5:1, pa 9:6, 11:7, ali su Italijanke od tog momenta preuzele igru u svoje ruke, došle do 13:12, i nisu se osvrtale. Prednost je rasla prvo na 18:14, zatim i 23:17, a drugi set su dobile 25:19.

U četvrtom delu igre Srbija je skroz pala, Italija lako stigla do 5:1 , potom i 12:4, a nakon što je zatražio tajm-aut, Zoran Terzić je napravio opšti šou.

„Za mene ste najbolje na svetu. Ko ih je*e“, rekao je Terzić igračicama.

Nisu uspele da dođu do preokreta, meč je završen nakon ubedljivih 25:11, ali će ostati upamćeno da je reprezentacija Srbije donela medalje i sa Olimpijskih igara i sa Evropskog prvenstva. Bronza i srebro sijaju i sjajnije od zlata.

Srbija – Italija 26:24, 22:25, 19:25, 11:25

Dvorana: Arena, Beograd; Gledalaca: Oko 18.000; Sudije: Pavel Burkijevič, Nurper Ozbar

Srbija: Buša, Lazović 2, Carić, M. Popović 13, Mirković, Ognjenović 3, Veljković, Bjelica, Rašić 12, S. Popović, Bošković 20, Milenković 4, Blagojević, Kocić; Selektor: Zoran Terzić.

Italija: Đenari , Bonifacio, De Đenaro, Malinov 2, Kirikela 5, Danesi 8, Oro, Pjetrini 13, Nvakalor, Sila 20, Egonu 29, Parokijale, Macaro, D’Odoriko; Selektor: Davide Macanti.

Četvrti set

11:25 Kraj, Italija je prvak Evrope

Nije Srbija imala snage, u trećem setu su pale i fizički i psihički, pa je Italija stigla do 25:11 i 3:1 u setovima.

8:20 Klasa Tijane Bošković

Očekivale su rivalke smeč, usledila je plasirana lopta preko bloka. Ipak, to je bio samo bljesak, Italija je vezala dva poena i došla do 18:8 pre nego što je Egonu nastavila dominaciju sjajnim servisima.

5:12 Egonu rešila maratonski poen, Terzić potom izdominirao na tajm-autu

Sve stižu Italijanke, čini se da je Srbija na izmaku snage, Terzić je zatražio tajm-aut.

„Vi ste meni najbolje na svetu, ko ih je*e“, rekao je selektor devojkama. U narednom poenu Srbija je stigla do poena.

2:8 Raste prednost Italije

Snažan servis Egonu, loš prijem i zakucavanje Sile, Italijanke imaju vođstvo 8:2.

1:5 Tijana Bošković zaustavljena, sve teža situacija

Započelo je blokom Italije kojim su povele 1:0, potom su preko Egonu stigle i do drugog poena. Ovo je bio njen 22. poen u dosadašnjem toku meča, a nakon prelaza koji je dosuđen Maji Ognjenović Italijanke su stigle do +3.

Treći set

19:25 Italijanke vode 2:1

Ubedljiva igra u trećem delu, preokret i nakon 22 minuta u trećem delu igre imaju prednost od 2:1.

17:23 Italija pred preokretom

Ne polazi Srpkinjama ništa za rukom, pa je Italija stigla do +6 nakon što je Boškovićeva pogodila antenu. Ubrzo su stigle i do šest vezanih set lopti.

15:18 Velika kriza u igri Srbije

Italija je sve bliža osvajanju trećeg seta, koriste pad Srbije, i u završnicu seta ulaze sa tri poena viška pošto je Egonu poslala loptu u aut.

12:12 Italija izjednačila

Upala je reprezentacija Srbije u krizu, Italija uspeva to da iskoristi, pa su stigle do izjednačenja, 12:12.

12:10 Srbija uspela da odbije nalet Italije

Snažan smeč Egonu pravo u telo Maje Ognjenović doveo je Italiju na dva poena minusa, Italijanke su pogrešile u sservisu, nadovezala se greškom i mlada Lazovićeva, a drugom vezanom greškom, tačnije ispucanom loptom u aut, a potom i blokom Italijanke su došle do samo poena minusa. Mina Popović je donela novih dva poena viška.

Foto; EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

9:6 Srbija čuva vođstvo

Italijanke su vezale dva poena preko Egonu i Sile, ali je seriju Italijanki prekinula Tijana Bošković nakon savršene odbrane Katarine Lazović i dizanja Ognjenovićeve.

8:3 Raste prednost Srbije

Nakon smeča Milene Rašić i bloka nad Anom Danesi Egonu je uspela da iznudi blok-aut. U narednom poenu Egonu je borbu dve reprezentacije i nešto sporiji blok iskoristila za 5:3, ali je razliku na +3 povećala Maja Ognjenović kuvanjem. Usledio je savršen blok Milene Rašić, potom i aut Egonu .

3:1 Odličan početak Srbije

Savršeni servisi i prelepi poeni Mine Popović doneli su 3:0, pre nego što je Egonu donela prvi poen Italiji.

Drugi set

22:25 Italija se vratila u igru i dobila drugi set

Tri vezana poena Italijanki, prvo je grešku napravila Mina Popović poslavši loptu u aut, potom je usledio poen Pejtrinijeve, da bi Boškovićeva loptu poslala u aut, a Mina Popović autom donela Italijankama dve prilike za izjednačenje. Iskoristile su prvu i blokom stigle do 1:1.

22:20 „Rakete“ u Areni

Izazov je uputila Tijana Bošković udarcem brzine od 101 kilometar na čas i pogodila polje. Izazov je prihvatila Egonu, ali je njen udarac završio pored terena. Usledio je čelendž – niko iz Srbije nije dirao loptu, 22:20!

20:19 Majstorija za majstorijom, Ognjenović pa Lazović

Odlično! Tri kontre su imale Italijanke, tri puta se odbranila Srbija, izblokirala je Egonu i donela 19:19, nakon čega je Katarina Lazović lucidnim potezom iznenadila sve i pokušaj plasirane lopte Egonu u kontri poslala tako da Italijanke nisu mogle do nje, Srbija vodi.

15:15 Serija servis-grešaka

Po dva servisa sa obe strane završila su ili van granica terena ili u mreži, nakon čega su Boškovićeva i Egonu razmenile po snažan smeč, a Pjetrini loptu poslala u aut, 15:15.

8:10 Potez meča delo Maje Ognjenović

Krenula je na dizanje, ali je umesto toga kapiten selekcije Srbije videla da nema bloka, i iskoristila priliku da loptu pošalje u nebranjeno polje. Koliko je maestralno to izvela pokazala je i reakcija Italijanki koje nisu stigle ni da se pomere.

4:5 Italija bolja početkom drugog seta

Italija je izgubila prvi set, ali su znatno bolje ušle u drugi deo igre, i za samo nekoliko trenutaka vezale četiri poena, pre nego što su izabranice Zorana Terzića uhvatile ritam i prišle na 5:4.

Prvi set

26:24 Bravo! 

Tijana Bošković savršenim smečom donosi prednost Srbiji u setovima.

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

24:23 Šmekerski potez Milenkovićeve

Očekivali su svi da će raspaliti po lopti, ona je lucidno prebacila blok za 23:21, potom je Boškovićeva od bloka loptu poslala u aut, Srbija je dobila dve set lopte.

Oboren rekord

Finale u Areni prati 20.565 navijača!

22:20 Majstor je Tijana Bošković

Savršeno „kuvanje“, potom i greška Egonu, Srbija ima dva poena viška a Italijani su zatražili tajm-aut.

16:16 Italija uzvratila serijom

Stala je Sila na liniju za servis, inicirala seriju od četiri poena, a Milena Rašić donela i prednost od 17:16.

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

15:12 Velika serija Srbije

Pet vezanih poena na servis Mine Popović, Srbija ponovo ima tri poena viška, 15:12.

10:12 Preokret Italije

Egonu je odličnim servisima donela preokret, Italijanke su vezale tri poena i prvi put stigle do dva poena viška, 12:10.

9:8 „Bombe“ Tijane Bošković

Prvo je Boškovićeva loptu poslala u polje rivalki brzinom od preko 96 kilometara na čas, potom još jednim snažnim smečom donela prednost 9:8.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

5:5 Izjednačenje u Areni, serija Italije

Sila je stala na liniju za servis, poremenila prijem Srbije, dva poena je vezala Egonu, serijom od tri poena rezultat je doveden do egala, 5:5.

5:2 Odličan početak Srbije

Gotovo savršeno su ušle reprezentativke Srbije u meč, kontrolišu sva dešavanja na terenu, i imaju prednost od 5:2.

Spektakl u Areni

Neverovatan lajt šou u Beogradskoj areni su priredili organizatori za pune tribine. Sevalo je sa vih strana, publika je pala u trans, a onda su i odbojkašice istrčale na teren. Sve je spremno za početak neverovatnog meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar