Foto: IHF

Rukometašice Srbije poražene su od reprezentacije Francuske rezultatom 22:19 na Svetskom prvenstvu u Granoljersu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naše rukometašice su ovim porazom izgubile svaku šansu da se nađu u četvrfinalu Svetskog prvenstva, jer ima tri boda manje od Rusije uz utakmicu više.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Tamara Radojević sa pet golova, te Jovana Stoiljković sa letiri pogotka.

U pobedničkom timu najviše se istakla Zadi sa šest golova, dok su joj najveću pomoć pružale Fopa i Ugolan sa po tri pogotka.

Srbija u narednom meču igra protiv Slovenije, dok će Francuska odmeriti snage sa Rusijom u borbi za prvo mesto.

Povela je Srbija na samom početku i to sa 2:0, ali su Francuskinje brzo uzvratile i preokrenule.

Srpkinje nisu imale rešenje za brze kontre Francuskinja, kojih je za samo 15-ak minuta bilo sedam i to realizovanih. Selektor Srbije Uroš Bregar zatražio je tajm-aut, nakon kog je ekipa zaigrala bolje.

Francuska je bila čvrsta u odbrani, ali su Stioljković i Radojević pronalazile put do mreže.

Atmosferu je podgrejala Risović svojim odbranama, nakon kojih se probudila i Janjušević, koja se bacila po loptu, a nedugo zatim zatresla i mrežu.

Srbija je u 24. minutu stigla do izjednačenja, a neustrašiva Vukajlović je pogodila za vođstvo od 10:9.

Naša reprezentacija je od tada pa do kraja prvog poluvremena uspela samo da poveća prednost i to preko Agbabe i Stamenić, pa s ena pauzu otišlo sa rezultatom 12:9.

Međutim, početak drugog poluvremena pripao je Francuskoj, koja je napravila seriju od 4:0, dok za to vreme Srbija nije uspela ni da šutne ka golu rivala.

Srbija se nija predavala, ali je Francuska igrala svaku odbranu na ivici faula. Fopa je briljirala u drugom poluvremenu, a Zadi je pogađala onda kada je bilo najpotrebnije.

Jovana Risović je odbranila sve što se moglo odbraniti, uključujući i dve kontre, nekoliko zicera i sedmerac, ali to nije bilo dovoljno.

U napadu su srpske rukometašice često bile pasivne, a Francuskinje su pravile pametne faulove u ključnim momentima.

Kada je trebalo da se odlepi na dva gola prednosti, Srbija to nije uspela i to iz nekoliko prilika. Francuskinje su to znale da kazne i na kraju svojim iskustvom prevagnu meč u svoju korist.

Srbija – Francuska 19:22

Dvorana: Hala sportova Granoljers (Španija); Sudija: Alvarez (Španija), Bustamante (Španija)

Srbija: M. Agbaba 1, J. Agbaba, Janjušević 1, Risović, Kojić, Radojević 5, Kocić, Jovović, Vukajlović 1, Stamenić 2, Jovanović, Lovrić 1, Stoiljković 4, Liščević 2, Petrović 2, Graovac. Selektor: Uroš Bregar.

Francuska: Ahanda, Darlo, Edviž 1, Fopa 3, Glauser, Granije 1, Horaček, Lasors 2, Niakate, Nokandi 2, Nze Minko 1, Pino 1, Sercin-Ugolan 3, Tublan 1, Valentini 1, Zadi 6. Selektor: Krumbholc

Drugo poluvreme:

60′ Kraj! Francuska može da slavi!

Nisu Srpkinje mogle da nadoknade dva gola zaostatka na minut i po kraja utakmice. Na kraju tu prednost je povećala Zadi zaokruživši svoju odličnu partiju – 22:19.

59′ Ima nade!

Petrović je smanjila prednost na jedan razlike, golom slabijom levom rukom – 20:19 za Francusku.

58′ Propuštena velika prilika

Ohrabrila se Janjušević, iznudila sedmarac, ali je Radojević bila neprecizna. Na drugoj strani sedmerac je iskoristila Zadi – 20:18 za Francusku.

56′ Bezidejna Srbija, Francuska vodi

Srbija nije imala pravo rešenje u napadu, usledila je izgubljena lopta nakon koje su Francuskinje istrčale kontru i pogodile za vođstvo – 19:18 za Francusku.

55′ Au, Risović sve popravlja!

Ponovo isto kao malopre. Valentini je imala kontru, ali je Risović ponovo bila biriljantna. Rezultat je ostao nepromenjen.

53′ Risoooović!

Risović je napravila čudo i odbranila situaciju jedan na jedan. Srbija je nakon toga promašila, a Zadi je istrčala kontru i poravnala rezultat – 18:18.

52′ Kakva akcija!

Kristina Liščević je pogodila fenomenalnim lobom nakon utrčavanja. Zadi je izgubila loptu i Srbija ima šansu da uveća prednost – 18:17.

50′ Lovrić propustila šansu da odlepi Srbiju

Imala je Lovrić izglednu poziciju sa krila, ali joj je šut odbranjen. Na drugoj strani Fopa se izborila za poziciju nakon čega je pogodila za izjednačenje – 17:17.

47′ Radojević ne promašuje

Radojević je bila precizna sa sedam metara i donela je novo vođstvo našoj selekciji – 17:16 za Srbiju.

43′ Srbija ponovo povela

Radojević je nakon karambola ispred kaznenog prostora došla do lopte i postigla gol. Na drugoj strani je uzvratila Fopa sa pozicije pivota, ali je u narednoj akciji promašila lob. Radojević je potom brutalno faulirana, a Francuskinja je zaradila isključenje. To je iskoristila Lovrić koja je pogodila sa desnog krila – 16:15 za Srbiju.

39′ Srbija ne posustaje

Stoiljković je ponovo zatresla mrežu. Francuskinje su promašile, ali su čvrstom i agresivnom odbranom ‘ukrotile’ Srpkinje – 14:14.

36′ Efikasnije drugo poluvreme

Lasors je nakon kontre donela vođstvo svojoj ekipi. Liščević je potom iznudila isključenje jedne Francuskinje, a Bregar se pobunio što to nije bio sedmerac. Usledial je prelepa akcija Srpkinja, Petrović je utrčala na poziciju pivota i lagano pogodila mrežu. Ugolan je prošla pored cele obdrane Srbije i pogodila za novo vođstvo Francuskinja – 14:13.

33′ Francuska bolja na početku drugog dela

Dva brza gola za Francuskinje delo su Ugolan i Zadi, dok je Srbija izgubila dve lopte u napadu. Izjednačenje je potom stiglo nakon kontre – 12:12.

Prvo poluvreme:

30′ Srbija je odigrala maestralno, na pauzi ima prednost – 12:9

Risović je odbranila sedmerac, a nakon toga je imala još dve odbrane. Stamenić je pogodila sa krila u to u situaciji kada smo imali igrača manje, a potom je i Agbaba zatresla mrežu.

27′ Risović sve brani, Srbija vodi

Risović je odbranila dva čista zicera, a Vukajlović je donela prednost našoj selekciji- 10:9 za Srbiju.

24′ Izjednačenje!

Radojević je nakon prodora pogodila za dugo željeno izjednačenje – 9:9.

24′ Srbija je propustila velike šanse

Naša selekcija je imala dve prilike da izjednači, ali su Radojević i Janjušević promašile, pa je rezultat ostao nepromenjen.

22′ Krumbolc traži tajm-aut

Srbija je zaigrala bolje, imala priliku da izjednači, pa je trener Francuske zatražio tajm-aut.

21′ Borbena Janjušević primakla Srbiju izjednačenju

Stamenić je probila čvrstu odbranu Francuske i postigla gol sa krila. Portom je Risović odbranila zicer na drugoj strani, a Janjušević se bacila po loptu, ali napad nije realizovan. Francuska je pogrešila, pa je Janjušević istrčala kontru i vratila Srbiju u egal – 9:8 za Francusku.

18′ Bragar traži tajm-aut

Srbija ne može da isprati ritam Francuskinja, Bregar je primoran da dovede ekipu u red i nacrta akciju za prekopotreban gol.

Foto: IHF

17′ Stoiljković „rešeta“, Francuska se rastrčala

Risović je zabeležila odbranu, ali smo u napadu bili bez ideje. Za Frnacuksu su potom pogodile Ugolin i Zadi, dok je Stoiljković smanjila prednost. To nije bilo dovoljno da se zapreti jer su Francuskinje istrčale dve kontre koje su lako realizovale – 9:6.

13′ Imali smo sreće!

Minko je nakon kontre pogodila stativu, što je kaznila Radojević golom iz sedmerca, njenim drugim danas. Kojić je imala priliku da poravna rezultat, ali njen lob nije prošao – 5:4.

10′ Francuska prebrza, Stoiljković se ‘probudila’ – 5:3 za Francusku

Agbaba je promašila zicer, a Francuskinje su to kaznile kontrom, a onda i golom sa sedam metara. Uzvratila je i Stoiljković svojim prvim golom danas.

7′ Francuskinje preokrenule

Dve ubitačne kontre i brza promena rezultata – 3:2 za Francusku.

4′ Francuska smanjila vođstvo

Liščević je nakon lepe akcije Srpkinja pogodila gol, ali je na drugoj strani uzvratila Francuska – 2:1 za Srbiju.

1′ Odličan početak Srbije – 1:0

Srbija je nakon sedmerca došla do prvog gola.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar