Foto: EPA-EFE/RAJAT GUPTA

Beograd će 2022. godine biti svetska prestonica rvanja, jer je Međunarodna rvačka federacija Srbiji dodelila domaćinstvo Svetskog prvenstva, koje će se održati u od 1. do 7. novembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, tokom sedam dana borbi u grčko-rimskom i slobodnom stilu u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora, očekuje se da će u Beogradu boraviti oko 2.000 gostiju iz 70 zemalja.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobijanje organizacije Prvenstva sveta u rvanju 2022. godine predstavlja svojevrsno priznanje i potvrdu da je naš višegodišnji rad uspešan i da međunarodni sportski subjekti prepoznaju trud i kvalitet koji kontinuirano ulažemo u organizaciju velikih takmičenja“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„U periodu od nepunih pet godina organizujemo tri velika takmičenja, nakon Evropskog prvenstva u rvanju u Novom Sadu 2019. godine i Individualnog svetskog kupa u Beogradu pre dva meseca, domaćinstvo Prvenstvu sveta u rvanju je pokazatelj da smo dokazano dobri i pouzdani domaćini, ali i veoma uspešni i na polju sportske diplomatije. Odatle potiče i moja uverenost da ćemo opravdati ukazano poverenje i iznova dokazati da smo lideri u organizaciji najvećih sportskih smotri“, rekao je Udovičić.

On je dodao da će Vlada Republike Srbije nastaviti da pruža punu podršku srpskom sportu i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i u budućnosti bila prvi izbor prilikom dodele organizacija najprestižnijih svetskih takmičenja.

Srbija je u decembru 2020. godine bila domaćin Individualnog svetskog kupa u rvanju, kada je svetskoj sportskoj javnosti dokazala da ima kapacitete da i u vanrednim uslovima na globalnom nivou, besprekorno organizuje takmičenje međunarodnog obima, i pri tom zaštiti zdravlje svih učesnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar