Stefan Dodić Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najava povratka rukometa na "velika vrata".

Srbija je zemlja MVP-jeva, i to je jasno već duže vreme. Ali, dok je za košarku to postalo već uobičajeno usled decenijskih uspeha, a fudbaleri su već umeli da svojim potezima „pokore“ Evropu, činjenica da se ovoj listi pridružio i rukomet predstavlja u najmanju ruku osveženje.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon Nikole Jokića (MVP NBA lige), Vasilija Micića (MVP završnog turnira Evrolige), Miloša Teodosića (MVP finala Evrokupa), Filipa Kostića (najbolji igrač Lige Evrope), ovoj „družini“ priključio se i mladi Stefan Dodić, najbolji igrač Evropskog prvenstva za rukometaše do 20 godina na kom je Srbija zauzela treće mesto.

Jasno je da je u pitanju momak koji bi u narednim decenijama veoma lako mogao da postane zvezda ne samo srpskog, već i svetskog rukometa, ali je njegovo ime zasad ne toliko poznato.

Dakle, ko je Stefan Dodić, 18-godišnji rukometaš koji je zaludeo Evropu?

Rođen u Vranju 2003. godine, još kao dečak je, sa 14 godina, prešao u Metalurg iz Skoplja. Šansu da debituje u prvom timu dobio je već sa 15 godina, kada je protiv ruskih Čehovskih Medveda sa sedmerca postigao pogodak i tako postao najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona za rukometaše.

Kako je rasla njegova uloga u klubu iz Severne Makedonije, tako je stigao poziv selektora Srbije Tonija Đerone za meč protiv Francuske čime je postao drugi najmlađi igrač koji je poneo dres sa državnim grbom, a u 51. minutu duela Dodić je postigao pogodak za 23:20 nakon jedne činilo se izgubljene lopte, kada se sjajno snašao i izdržao duel, i tako praktično zapečatio sudbinu „trikolora“, a Srbiji doneo jednu od najvećih pobeda u novijoj istoriji, a upisao se u istoriju našeg rukometa kao najmlađi strelac gola.

No, iako je Dodić turnir u Portugalu završio kao najbolji igrač, on nije jedini zbog kog je jasno da Srbiju očekuje svetla budućnost.

Sem novog igrača poljskog velikana Kjelcea, trebalo bi obratiti pažnju na Miloša Kosa, novog igrača Zagreba, koji je Šveđanima „spakovao“ osam golova u borbi za bronzu (30:26). Tu su i mladi golman Savo Zekić iz Vrbasa, potom stariji Stefanov brat Mateja Dodić, inače desno krilo, levo krilo Dušan Šmigić, igrač Studentskog Grada, mlada nada Vojvodine Luka Rogan, potom desni bek Boško Stanisavljević…

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar