Milenko Sebić na takmičenju
Foto: Streljački savez Srbije

Milenko Sebić je postao 69. sportista koji će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama nakon što je zauzeo peto mesto na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Sebić je u disciplini 10 metara vazdušnom puškom zabeležio rezultat od 186.4 krugova, što je u jednom trenutku bilo dovoljno i za četvrto mesto, ali je ipak pao na petu poziciju, no viza za Tokio nijednog trenutka nije bila ugrožena.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored njega, Lazar Kovačević je na kraju nadmetanja bio 12, dok je Milutin Stefanović na kraju zauzeo 17. mesto.

U ekipnom plasmanu Srbija je bila druga sa novim državnim rekordom – 1.881,6 krugova i plasirala se u drugu fazu timskog nadmetanja (među osam najboljih).

Zlatnu medalju osvojio je Ištvan Peni iz Mađarske, koji je u raspucavanju, nakon što su obojica imali 251,3 pogođena kruga, bio bolji od Sergeja Rihtera iz Izraela.

Najuspešnija srpska takmičarka u takmičenju seniorki vazdušnom puškom bila je Andrea Arsović, koja se plasirala na 17. mesto sa 626,4 kruga. Za finale je bio neophodan za krug i po

bolji rezultat. Teodora Vukojević je zauzela 19. mesto. Sanja Vukašinović nije imala svoj dan, zavrđila je na 86.poziciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar