Foto: Screenshot / Youtube

Melisa Vargas, kubanska odbojkašica, navodno će obući dres reprezentacije Srbije.

Kako prenosi specijalizovani portal Vorld ov volejbol, članica Fenerbahčea je odlučila da prihvati ponudu da od 2022. godine postane reprezentativka Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Ona je dobila srpsko državljanstvo prošle godine i to je držano pod velom tajne. Dve godine kasnije, 20-godišnjakinja je dobila i pravo da promeni sportsko državljanstvo“, navodi se.

Ona je 2018. godine dobila četvorogodišnju zabranu nastupanja za reprezentaciju Kube.

Vargasova je sa svega 13 godina debitovala za nacionalni tim, a pošto je dve godine kasnije postala članica češkog kluba Prostejov, to je značilo da je prekršila pravila Odbojkaškog saveza Kube.

Na to se nadovezala i povreda ramena koja je iziskivala operaciju krajem 2016. godine, a na zahtev roditelja lečila se kod kuće, iako kubanska pravila nalažu da mladi igrači morjau da budu smešteni u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Savez je zbog toga odlučio da suspenduje Vargasovu, 2017. godine, a kazna je godinu dana kasnije potvrđena i produžena na četiri godine.

Vargasova igra na poziciji korektora, ali i primača, rođena je 1999. godine i visoka je 193 centimetra.

Njoj je u timu Fenerbahčea trener selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić, a saigračice su Brankica Mihajlović i Bianka Buša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare