Rukometna reprezentacija Srbije, Rukometaši
Rukometna reprezentacija Srbije, Rukometaši; Foto: RSS

Prva provera je bila uspešna

Rukometaši Srbije su slavili u prvoj proveri sa Češkom u Žubriju sa 24:23 golom iz sedmerca Bogdana Radivojevića u poslednjim trenucima meča.

PROČITAJTE JOŠ

Zahvaljujući slabijem startu Srbije, Češka je do osmog minuta uspela da povede rezultatom 6:2. Probleme u realizaciji napada početkom utakmice naša selekcija je ubrzo uspela da prebrodi, vratila se u meč i odličnom serijom stigla do izjednačenja 7:7. Do isteka poluvremena dve ekipe su bile u egalu i na poluvreme se otišlo rezultatom 12:12. Srbija je drugo poluvreme započela sa tri vezana gola i uspela da ostvari najveću prednost do tada, a onda je usledila rezultatska klackalica. Prednost se naizmenično smenjivala u nastavku meča, da bi tačku na susret stavio Bogdan Radivojević pogotkom iz sedmerca u poslednjim trenucima susreta.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Miloš Orbović sa 4, dok su Uroš Borzaš, Bogdan Radivojević, Nemanja Zelenović i Petar Đorđić postigli po 3 pogotka.

Drugi susret Srbije i Češke na programu je u subotu od 18 časova.

Žikica Milosavljević, asistent Tonija Đerone u stručnom štabu Srbije, analizirao je susret.

„Otvorili smo lošije utakmicu i posle osam minuta gubili 6:2. Uprkos tome, odbrana je bila na visokom nivou, a napad je bio problematičan. Kada smo se probudili, počeli smo bolje da igramo i u napadu i stigli do izjednačenja i na poluvremenu je bilo 12:12. U drugom poluvremenu smo bez obzira na sve uspeli da održimo rezultat na visokom nivou. Igrali smo dobro u odbrani i napadu na kraju slavili golom Bogdana Radivojevića iz sedmerca“, rekao je Milosavljević.

Nemanja Ratković je najavio još jedan trijumf.

„Teška utakmica je iza nas. Spremali smo se za ovaj meč, ispoštovali sve dogovore i ostvarili pobedu što je najbitnije. Sutra nas očekuje još jedan susret sa Češkom i nadamo se da ćemo i iz drugog meča uspeti da izađemo kao pobednici.“

BONUS VIDEO Škrbić o promenama u rukometu: Nekad je trebalo da ti otkinu glavu za faul

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar