Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Rukometaši Srbije ovog utorka od 17 časova igraju protiv Francuske u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a nakon poslednjih informacija daju im se još manje šanse da prirede senzaciju.

I dok „trikolori“ na debi Tonija Đerone kao selektora Srbije stižu u najjačem sastavu, stručnjak naše zemlje neće moći da računa na Petra Nenadića, Marka Vujina, braću Nemanju i Vanju Ilića, te Nemanju Zelenovića i Milana Mitića.

PROČITAJTE JOŠ

Dejan Milosavljev, najbolji golman EHF Lige šampiona 2019. godine, nada se dobrom izdanju „orlova“.

„Žao mi je što nismo u punom sastavu, što svi igrači nisu mogli da dođu. Na treninzima je sve super i nadam se da ćemo to pokazati na ovim utakmicama koje su ispred nas. To neće biti merilo svega, ali nadam se da ćemo igrati maksimalno i pružiti što bolje partije protiv Francuske i Grčke. Svi smo prezadovoljni radom, potrebne su neke dobre pripreme da bismo to upoznali. Malo je vremena, ali momci idu na trening sa osmehom i vraćaju se, što je dobar znak. I za nas, i za njih su ovo jako bitne utakmice na startu kvalifikacija. Drago mi je što nas nisu potcenili, što nas poštuju. Verujem da će to biti jedna dobra utakmica, da ćemo pružiti maksimum i da će ljudi uživati.“, rekao je Milosavljev.

Meč u Zrenjaninu će pokazati u kakvom raspoloženju Francuska dočekuje predstojeće Svetsko prvenstvo u Egiptu (od 13. do 31. januara), a „orlovi“ nisu izborili mesto na ovom turniru.

O snazi Francuza najbolje govori da je čak devet igrača igralo prošle nedelje na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu. Dika Mem, Timoti N’Gusen i Ludovik Fabregas su asovi Barselone, za PSŽ nastupaju Nedim Remili i Eloim Prandi, a boje Monpeljea brane Vensan Žerar i Melvin Ričardson, a uz njih su i iskusni asovi: Mišel Gigu, Lik Abalo i Luka Karabatić.

Za srpski sastav konkurišu:

Golmani: Milosavljev, Cupara, Jandrić.

Krila: Šotić, Srdanović, Vorkapić i Radivojević.

Pivotmeni: Marsenić, Pešić i Popović.

Bekovi: Sretenović, Đorđić, Obradović, Abutović, Kolaković, Dodić, Kukić, Nikolić, Orbović.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Grupa 1

Utorak

17.00 Srbija – Francuska

Četvrtak

Grčka – Belgija odloženo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar