Miocic Kormier
Foto: AP Photo/John Locher

Blještava pozornica Las Vegasa u noći između subote i nedelje, od četiri časa posle ponoći, biće dom velikog UFC spektakala u režiji teškaša Stipa Miočića i Danijela Kormijea.

Hrvat (37) i Amerikanac (41), najbolji teškaši današnjice, odmeriće snage treći put u karijerama i tako doneti definitivan odgovor na pitanje ko je najbolji MMA borac u ovoj kategoriji, a direktan prenos biće emitovan na kanalu Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Stari znanci UFC spektakl dočekuju sa po jednom pobedom u međusobnim duelima. Prva borba, 7. jula 2018. godine u Las Vegasu pripala je Kormijeu koji je posle 4 minuta i 33 sekunde savladao rivala, dok je u revanšu održanom 17. avgusta 2019. trijumfovao Miočić, takođe nokautom i to posle 4 minuta i 9 sekundi borbe.

Hrvatski borac u prethodnoj borbi stigao je do pobede naplativši visok gard rivala napadom na jetru, a MMA stručnjaci ističu da je upravo to Ahilova tetiva koju će Amerikanac morati da zaštiti. Sa druge strane, klinč i borba u parteru segmenti su borbe u kojima će Kormije tražiti šansu da se domogne UFC trona.

Treći duel dvojice teškaša prvo je bio predviđen da se održi u Dablinu, prestonici Irske, ali je usled pandemije koronavirusa domaćinstvo premešteno u Sjedinjene Američke Države.

„To je najbolja trilogija. Ne možete da vidite teškaše da se bore tako kao što su njih dvojica u prve dve borbe“, istakao je prvi čovek UFC Dejna Vajt i osvrnuo se na prethodni susret dvojice giganata:

„Kormije je uhvatio nespremnog Miočića udarcem u prvoj rundi, a onda je skoro isto nastavio i u drugoj. Međutim, Stipe je na pauzi rešio da unese određene izmene u svoj plan, a kako je sve izgledalo kada je borba nastavljena, to se viđa samo u filmovima. Zbog toga, ko god da pobedi, biće najbolji svih vremena“.

Pročitajte još: „Debeljuca“ je video Tajsona i smršao 20 kilograma!

Stipe Miočić u profesionalnoj MMA karijeri ima 22 borbe iza sebe uz učinak od 19 pobeda (15 nokautom) i tri poraza, dok je Danijel Kormije od 25 borbi trijumfovao u 22 (10 nokautom i 5 predajom protivnika).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar