Milan Lane Gutović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Srspki glumac Milan Lane Gutović preminuo je u sredu popodne, a njegova smrt snažno je odjeknula i u svetu sporta.

PROČITAJTE JOŠ:

Gutović je preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u sredu popodne, a ubrzo su se oglasili i FK Partizan, Danilo Ikodinović, Mirko Poledica…

Lane je primljen u bolnicu sredinom avgusta, nakon što mu se zdrastveno stanje pogoršalo usled zaraze koronavirusom. Među prvima se oglasio fudbalski klub Partizan…

„Zatečeni smo i tužni. Balkanska i srpska kinematografija su ostale bez još jednog velikana. Iskazujemo iskreno saučešće porodici i prijateljima“, pišu iz Humske.

Gutović je ostao poznat po mnogim ulogama, što u filmovima i serijama, što u pozorištu. Dugo će se pamtiti likovi Srećka šojića, Kamija iz „Bube u uhu“, ili autorski kabare „Obično veče“.

„Umro Lane Gutović. Nisam imao čast da ga upoznam, ali sam obožavao da ga gledam u serijama, filmovima, a naročito da slušam njegove intervjue. Počivaj u miru, duhoviti i dobri čoveče“, napisao je Danilo Ikodinović, proslavljeni vaterpolista.

Gutović je završio Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1967, kada mu je bila 21 godina života.

„Tužan dan za srpsku kinematografiju, jedan od najvećih i najprepoznatljivijih glumaca sa ovih prostora. Slava mu“, napisao je Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare