Odbojkašice na otvaranju Sportskih igara mladih
Foto: Sportske igre mladih

Sve je spremno za početak Sportskih igara mladih u Srbiji, osmu godina za redom, deca sportisti u Srbiji uželeli su se njihovih omiljenih Igara, a o planovima u novoj sezoni priča Tihomir Gudić, regionalni izvršni direktor SIM.

PROČITAJTE JOŠ

„Deca su naša najveća snaga. Svesni smo važnosti Sportskih igara mladih na brojne generacije dece i mladih i zbog njih imamo obavezu i odgovornost da Igre budu sve bolje“, rekao je Gudić u saopštenju SIM.

On navodi da rad s decom traži posebnu vrstu senzibiliteta i nijednog trenutka ne sme se zaboraviti da su svi tu zbog njih.

„Svesni smo važnosti uticaja SIM na generacije dece i mladih, kao i odgovornosti koju imamo prema njima i njihovim roditeljima. Sport koristimo kao platformu za promociju fer-pleja, jednakosti, važnosti zdravog života i stvaranju odgovornih pojedinaca našeg društva u budućnosti“, rekao je Gudić.

Sportske igre mladih održavaju se osam godina u Srbiji, u Bosni i Hercegovini održaće se 11. put, dok veliki jubilej, 25 godina postojanja, slave u Hrvatskoj.

Kada su u pitanju ovogodišnja takmičenja u Srbiji iz kancelarije Igara najavljuju malo drugačiji format, koji će biti atraktivniji i deci zanimljiviji.

„Sve kreće od kvalifikacija, zatim imamo gradska takmičenja, regionalna, Državno finale i konačno Međunarodno finale u Splitu. Po ugledu na najveće svetske uzore, svake godine organizujemo više od 30 sportsko-edukativnih događaja, u saradnji sa lokalnim samoupravama, plus ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, uz direktan televizijski prenos, te veliku završnicu Coca- Cola Cup turnira u malom fudbalu, takođe uz TV prenos. Sve je propraćeno produkcijskim, marketinškim i PR kampanjama koje sponzorima i gradovima domaćinima donose izrazitu promociju“, rekao je Gudić.

Ceo tim Igara učiniće maksimalne napore da, uprkos tome što pandemija i dalje traje, uz maksimalno poštovanje mera u zaštiti od koronavirusa, deca pronađu trenutke sreće na takmičenjima Sportskih igara mladih.

„Od samog početka, a ove godine proslavljamo jubilej 25 godina, Igre su postavljene kao komercijalni projekt koji svoje postojanje gradi na samoodrživosti. Tajna je u odlično uređenom sistemu koji može u najkraćem roku da odgovori na sve logističke izazove i prilagodi se svim okolnostima. To naravno iziskuje i pozamašne troškove, ali želja da se deci omoguće vrhunski organizovana takmičenja, prema najvišim standardima, potpuno besplatno, nije se dovodila u pitanje ni u najizazovnijim trenucima“, rekao je Gudić.

On je posebno istakao dugogodišnje partnere i sponzore kojima SIM pruža vrhunski proizvod i višestruki povrat investicija kroz organizaciju na terenu, marketinške i PR kampanje, kao i društveno odgovorne aktivnosti.

„Staromodni postulati sponzorstava su davna prošlost, nužno je stalno ići u korak sa vremenom i potrebama korisnika i sponzora“, zaključio je Gudić.

April je rezervisan za početak SIM, uputstva oko koronavirusa se prate i u toku aprila plan je da se otvaranja Igara po gradovima kao i turniri u sportovima održavaju na trgovima i otvorenim terenima.

U Sremskoj Mitrovici plamen će se upaliti 3. aprila, a gradonačelnici Kikinde i Sombora (Nikola Lukač i Antonio Ratković) 6. i 7. aprila manifestaciju će otvoriti u svojim gradovima, gde će se dečaci i devojčice besplatno takmičiti u sportovima koje vole.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima, a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku deci pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Prošle godine Igre su u našoj zemlji podržali mnogi poznati iz sveta sporta, obraćanjima u toku Vandrednog stanja i kasnije kroz posete deci na samim turnirima – Aleksandar Atanasijević, Saša Ilić, Mateja Kežman, Janko Tipsarević, Ljubiša Tumbaković, Stefan Birčević, Sonja Vasić i mnogi drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar