SIM
Foto: TANJUG/ SIM/ PREDRAG SRETENOVIC

Sportske igre mladih (SIM), najveća evropska sportska manifestacija za decu školskog uzrasta, svečano su otvorene u Priboju.

Na spektakularnoj ceremoniji otvaranja u gradu na Limu proslavljen je i sedmi rođendan SIM u Srbiji, a na Trgu FAP-a prisustvovalo je više hiljada ljudi.

Goste i učesnike Igara pozdravili su osnivač Igara Zdravko Marić, predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović, predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica i drugi.

Posle zvaničnog dela programa usledio je zabavni, gde su nastupili Dejan Petrović Big bend i Leksington bend. Karavan radosti i prijateljstva posle Priboja obići će još 35 gradova i mesta u Srbiji.

Tradicionalno državno finale održaće se u Beogradu, a regionalno u Splitu.

„Želim da kažem veliko hvala opštini Priboj na tome što je postala deo SIM porodice u 2019. godini i što smo najlepšu sportsku priču, u interesu dece Priboja, Srbije i regiona, veoma uspešno realizovali. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše manifestacije. Hvala vam na podršci i posebno hvala na tome što ste istinski zavoleli Igre i što sada zajedno nastavljamo da, u istinskom sportskom duhu, za slavu Igara, Priboja, Srbije, regiona, sporta i prijateljstva, radimo težeći da postanemo nova inspiracija za buduće generacije“, istakla je Ivana Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar