Foto: Tanjug/Sandor Ujvari/MTI via AP

Pobeda posle infarkt završnice.

Reprezentacija Srbije je posle velike drame savladala Australiju sa 6:5 u okviru drugog kola Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

PROČITAJTE JOŠ

U meču sa mnogo promašaja, Srbija je slomila rivala u završnici i skoro obezbedila prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. Ukoliiko SAD savlada Kazahstan kasnije u toku dana, Srbija će i matematički biti prva.

Videli smo veliku borbu i nervoznu Srbiju koja je uz dosta sreće došla do pobede. Posle prve tri četvrtine rezultat je bio nerešen, a ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi na tri minuta pre kraja Lukić postigao gol za pobedu. Srbija se sjajno branila i propustila nekoliko prilika da slomi rivala, a šok je usledio u poslednjem minutu kada je na 30 sekundi do kraja Australija postigla gol. Međutim, sudija je pokazao da je svemu prethodio faul i naši su potrošili preostalo vreme i došli do važnog trijumfa.

Najbolji u našem timu bili su Mandić i Lukić sa po dva gola, po jednom su strelci bili Jakšić  i Drašović. Kod rivala su po dva puta strelci bili Pauel i Edvards, dok je jedan pogodaak postigao Ford.

Videli smo rastrzanu igru obe ekipe na početku meča. U prvih četiri minuta nije postignut nijedan gol, a obe ekipe su propuštale prilike sa igračem više.

Foto: Tanjug/Sandor Ujvari/MTI via AP

Naročito je u tome prednjačila Srbija koja u jednom trenutku ni dva igrača više nije uspela da iskoristi. Bedem je prvi probio Nikola Jakšić sredinom prve deonice, ali je Australija uspela odmah da izjednači.

Do kraja smo gledali festival promašaja, s tim što treba reći da su naši igrači imali mnogo bolje pozicije, ali su greške i loše odluke uticale da ne steknemo ubedljivu prednost i da na kraju prve četvrtine bude nerešeno.

U drugoj deonici usledio je šok već na startu. Bomba sa distance donela je našem rivalu prvu prednost, ali je Mandić u sledećem napadu sa peterca izjednačio. Ponovo je Srbija u tom periodu propustila prilike da se odlepi. Posle preokreta i prednosti od 3:2, Mandić je propustio da iz peterca ponovo bude strelac, a Australija je izjednačila i na polovini meča je i dalje bio egal.

Ništa bolje nije bilo ni u trećoj deonici. Nakon što je Srbija povela, usledio je preokret Australije. Pokušao je Savić tajm-autom da razdrma ekipu, ali nije puno vredelo.

Foto: Tanjug/Sandor Ujvari/MTI via AP

Uspeli su naši da nekako izjednače i dobrane se do kraja treće deonice i da sa nerešenim rezultatom uđu u poslednju četvrtinu.

Nastavila se rovovska bitka i u odlučujućem periodu. Naši nisu uspevali da realizuju igrača više, a Australija je igrala sa idejom da pottroši svaki napad do kraja i da sa odbranom dođe do boda.

Uspevalo im je to sve do tri minuta pre kraja kada je Lukić svojim drugim golom konačno slomio bedem rivala. Do kraja meča je Srbija imala nekoliko prilika da potpuno prelomi duel, ali bi kao i ceo meč  usledio promašaj ili odbrana gomana.

Usledila je i drama u završnici kada su Australijanci na 30 sekundi pre kraja postigli gol, ali je pre toga napravljen faul u napadu i Srbija je potrošila vreme i došla do pobede.

ČETVRTA ČETVRTINA U TOKU: Srbija – Australija 6:5 (1:1, 2:2)

Srbija: Dobožanov, Mandić 2, Subotić, Ranđelović, Lazić, Vico, S. Rašović, Lukić 2, Jakšić 1, Radulović, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović.

Australija: Porter, Marsden, Ford 1, Negus, Pauvel 2, MekDženet, Paviljar, Holden, Taunsend, Pat, Put, Hedž, Edvards 2.

Srbija - Australija 6:5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare