Spektakl na Trgu: Bokseri Zvezde savladali Partizan

Ostalo 04. okt. 202001:12 > 15:05
Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Bokseri Crvene zvezde savladali su Partizan 10:8 u spektakularnom večitom derbiju na Trgu republike u Beogradu, prvom posle 26 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

U prisusustvu brojnih bokserskih legendi na čelu sa Tadijom Kačarom, kao i predsednika OKS Božidara Maljkovića i člana MOK-a Nenada Lalatovića, viđene su sjajne borbe kao dokaz da se boks vratio na veliku scenu.

Pobede za Zvezdu ostvarili su Nemanja Gavrilović (60 kg), Nenad Jovanović (64 kg), Damijan Grmuša (69 kg), Sandro Poletan (75 kg) i Milosav Savić (91 kg), a za Partizan Omer Ahmetović (52 kg), Strahinja Karabegović (69 kg), Saša Milovac (81 kg) i Dušan Veletić (91+ kg).

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin izjavio je da je prezadovoljan spektaklom koji su prirediili bokseri Crvene zvezde i Partizana i najavio nove akcije u cilju promocije plemenite veštine.

„Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Srbi vole boks. Okupili smo odlične borce iz cele Srbije, koji su zaista ostavili srce na Trgu Republike. Idemo dalje, sve za dobrobit srpskog boksa. Učinićemo sve da ukoliko epidemiološka situacija i vreme dozvoli, do kraja godine organizujemo još nekoliko promotivnih bokserskih spektakl“, istakao je Borovčanin, bez dileme najzaslužniji za sve lepo što se u poslednje vreme dešava u srpskom boksu.

Sva ova dešavanja sjajan su uvod u 2021. godinu, kada će Beograd u novembru biti domaćin Svetskog seniorskog prvenstva u boksu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar