Foto: Nova S

Dejan Savić, selektor vaterpolista Srbije, govorio je o planovima i pripremama za Olimpijske igre gostujući na TV Nova S.

Nedavno su vaterpolisti bili 5. u Svetskoj ligi, što nije previše uzdrmalo Savića – objasnio je i zašto.

PROČITAJTE JOŠ

„Jednostavno, desilo se, ovo je Svetska liga koja se igrala za sezonu 2019-2020, jer nije završena. U svakom slučaju su svi to shvatili kao pripremni period za Olimpijske igre. I ove godine je završnica u Gruziji, tu oni kao domaćini zauzimaju jedno mesto, Evropljani su se borili za tri mesta, mi smo u martu izgubili utakmicu sa Španijom, u martu smo znali da nećemo biti na završnici. Plan se napravio već za novu sezonu i drugi koncept priprema za Olimpijske igre“, rekao je Savić gostujući u jutarnjem programu „Probudi se“.

Primarno je bilo vratiti se sportu posle jeka pandemije koronavirusa.

„Bilo je dobro jer prvi put posle 300 i više dana, kako su izračunali ljudi iz FINA, odigrana je zvanična utakmica. Reprezentacija nije imala mogućnost da igra, to je bilo najbitnije – da budemo zajedno i vidimo u kakvoj smo formi. Donet je zaključak da se ovako nešto sa koronom nije dogodilo, vaterpolista ima godišnje između sedam i 14 slobodnih dana. Na kolektivnom nivou se sa ovako dugim pauzama nismo susretali. Mi smo 25. maja krenuli sa pripremama na suvom, lagano. Društvene igre na zemlji, fudbal, košarka i tako, tu smo uspeli da iskoristimo određene stvari nekih mesec dana. Jedan igrač i ja smo imali koronu, moralo je sve da stane. Nismo imali tada znanja kao danas, to je bio hendikep. Ali svaki igrač je posle mesec i po kasnije barem 80 posto spreman. Sad je pitanje ko je preležao, ko nije. Nije svakom isto, neko ima posledice, neko ne. Imamo igrače koji i dalje imaju ozbiljne posledice, brži zamor, pod stalnim su okom lekara“, dodao je Savić.

On je napomenuo da se strategijski radi u Vaterpolo savezu čak i sa planom za Los Anđeles 2028. godine, a u jednom trenutku se u razgovor preko video uključenja umešao i Filip Filipović.

Bilo je to iznenađenje za Savića, koji je rekao da se čuje sa njim „samo kada se javi da mu masira džigericu“.

Postavljeno je pitanje da li Savić i Filipović vide nekog novog naslednika Filipa, na šta je selektor rekao svom igraču „da ćuti“.

„Što se tiče nerviranja, to je uzajamno i traje godinama. Što se tiče Filipa Filipovića, stvarno mislim da je bespredmetno pričati o tome i ja se nadam da će doći neko još bolji“, nadovezao se na šalu Filipović.

„Iskreno, ne liči to na sport na koji smo navikli tokom cele karijere, ali kao što je Dejan Savić rekao, moramo da se prilagodimo“, naveo je Filipović.

Na kraju je Savić „pecnuo“ Filipovića kao velikog partizanovca.

„Dobar ti taj abažur, samo zašto je crvene boje“, rekao je Savić, Filipović mu je kroz osmeh rekao da nije on birao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar