Foto: Pedja Milosavljevic

Vaterpolisti mađarskog Solnoka osvojili su trofej u Evrokupu pobedom nad ekipom OSC-a nakon boljeg izvođenja peteraca rezultatom 3:0, nakon što je revanš završen 11:8.

Nakon što je prvi meč završen rezultatom 14:11 u korist Solnoka, koji sa klupe predvodi Živko Gocić, a za koji igraju Duško Pijetlović, Radomir Drašović i trostruki strelac Filip Filipović, revanš u Budimpešti gosti su dočekali u nešto opuštenijem stanju, što se videlo na početku, pošto su relativno brzo stigli do 2:0 golovima Akosa Konarika i Georga Kovaksa. No, Balaž Erdelji i Zoltan Burijan su uzvratili, poravnali, i najavili da se ne predaju.

PROČITAJTE JOŠ...

Usledila je velika borba u drugoj deonici, obe ekipe su imale prednost, a gol za 4:3 u korist gostiju postigao je Filip Filipović. Ipak, do kraja deonice, OSC je uspeo i da preokrene na 5:4, ali je Konarik novim golom izjednačio na 5:5.

Nakon još po dva gola sa obe strane, od čega je Filip Filipović postigao onaj za 6:6, činilo se da će Solnok uspeti da bez problema odbrani tri gola viška, pogotovo kada je Konarik na 6:46 pre kraja pogodio za 8:8. No, to kao da je opustilo igrače Solnoka koji su izgleda počeli da slave pre kraja meča. pa su Marton Tot, Balaž Erdelji i Balaž Haraj sa tri brza gola u rasponu od 4:27 do 1:44 pre kraja došli do 11:8, pa je meč otišao u peterce.

Golman Solnoka Viktor Nađ preuzeo je tad stvari u svoje ruke, odbranio sva tri peterca, dok su Filipović, Adam Nađ i Konarik bili precizni, poravnali na 11:11, pa je ukupnim rezultatom 25:22 Solnok stigao do velikog trofeja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar