Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Dvostruki olimpijski šampion, američki skijaš Ted Ligeti najavio je da će posle Svetskog prvenstva u Italiji završiti karijeru.

Svetsko prvenstvo održava se u Kortini d’Ampeco, a poslednju trku u karijeri Ligeti će voziti 19. februara, kada je na programu veleslalom.

„Srećan sam što sam uradio sve što sam uradio i što sam u situaciji, u životu i karijeri, da u dobrom raspoloženju mogu da napustim skijanje. Uzbuđen sam zbog svega što me očekuje. Biće zastrašujuće i drugačije od svih ovih stvari, ali definitivno uzbuljivo“, rekao je 36-godišnji Ligeti.

PROČITAJTE JOŠ

On je odlučio da završi karijeru kako bi provodio više vremena sa porodicom.

Ligeti je 2006. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu osvojio zlatnu medalju u kombinaciji, a osam godina kasnije u veleslalomu u Sočiju.

Ima i pet pobeda na svetskim prvenstvima, 25 puta je pobedio u trkama Svetskog kupa i petostruki je osvajač titula u veleslalomu u Svetskom kupu.

Poslednju trku Svetskog kupa vozio je 9. januara, veleslalom u Adelbodenu i nije se kvalifikovao za drugu vožnju. Spekulisalo se da bi mogao da učestvuje na Igrama u Pekingu 2022. godine, ali Amerikanac ne želi da ide u Kinu samo da bi učestvovao.

„Ne želim da učestvujem kao turista“, dodao je on.

U Svetskom kupu, Ligeti je ostvario 52 plasmana na podijum u svim disciplinama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar