Sinančević u finalu Evropskog prvenstva

Ostalo 05. mar. 202112:38 > 12:40
Podeli:
Foto: youtube.com

Armin Sinančević uspeo je da se kvalifikuje u finale Evropskog prvenstva u dvorani u poljskom Torunu, kuglu je najdalje bacio 20.29 metara.

PROČITAJTE JOŠ

Zauzeo je sedmo mesto od ukupno 13 takmičara.

“Najvažnije mi je da sam prošao kvalifikacije i ušao u finale u veoma jakoj konkurenciji, što se i pokazalo u kvalifikacijama. Sada mi je cilj da se oporavim i odmorim za večerašnje finale”, izjavio je Sinančević.

Boško Kijanović trčao je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi na 400 m na Evropskom dvoranskom prvenstvu i svoj nastup zavrsio na 4. mestu u grupi rezultatom 47,89s. U ukupnom plasmanu on je zauzeo 37. mesto.

“Nisam zadovoljan. Bilo je previše guranja na ulasku u 200 m, što me je poremetilo, u drugom krugu je bilo kasno da vratim izgubljeno vreme. Sve u svemu lepo iskustvo za mene i ono što me očekuje u narednom periodu”, rekao je Boško.

Maja Ćirić završila je svoje takmičenje na Prvenstvu Evrope u dvorani, šestim mestom u kvalifikacijama sa 53,38 s na 400m.

“Zadovoljna sam rezultatom, jer sam trčala u drugoj stazi, i istrčala najbolji rezultat sezone što je bio prvi cilj i ovo je moj najbolji rezultat na velikim takmičenjima u dvorani. Sada se fokusiram na ispunjavanje norme za Igre u Tokiju”, dodala je Maja.

Našu zemlju večeras očekuju dva finala: Lazar Anić boriće se za medalju u skoku udalj od 20.20, a Armin Sinančević će bacati kuglu od 20.35.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar