Deo Bojadžinske ulice na Zvezdari poneće ime legendarnog boksera Mata Parlova, o čemu je za "Probudi se" na TV Nova S govorio njegov sin Matko.

Da Mate Parlov dobije svoju ulicu u Beogradu odlučile su gradske vlasti posle Svetskog prvenstva u boksu održanog nedavno u Beogradu.

Deo Bojadžinske ulice nosiće ime po legendi jugoslovenskog boksa, a kakav je bio uticaj Beograda na njega govorio je njegov sin Matko Parlov.

PROČITAJTE JOŠ

„Od samog početka, od 1967. kada je osvojio prvu ‘Zlatnu rukavicu’, bio je vezan za Beograd. Pričao je da je publika znala da prepozna kvalitet i ceni boks kada je još bio 19-godišnjak. Govorio da je miljenik beogradske publike, stekao je i mnogo prijatelja, voleo je da dolazi u Beograd“, ispričao je Matko Parlov za „Probudi se“.

Njegov otac je osam puta bio prvak Jugoslavije, dva puta je dobio „Zlatnu rukavicu“, a pet puta je poneo i priznanje najboljeg na Balkanu. Ima i evropska i svetska odličja.

Parlov je bio prvak sveta u amaterskom boksu 1974. godine u Havani, a 1971. i 1973. je bio evropski prvak u Madridu i Beogradu. Ima i olimpijsko zlato iz Minhena 1972, kao i evropsko srebro iz Bukurešta (1969).

Najveće uspehe karijere je postizao u kategoriji do 81 kilograma, a preminuo je 2008, u 59. godini.

BONUS VIDEO Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare