Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Reprezentacija Severne Makedonije igraće na Svetskom prvenstvu, pošto je selekcija Češke u utorak odustala od učešća, objavila je istog dana Međunarodna rukometna federacija (IHF).

PROČITAJTE JOŠ:

„Definitivno smo jutros izgubili nadu. Kad smo saznali da verovatno imamo 13 zaraženih igrača, nismo videli svetlo na kraju tunela“, izjavio je selektor češke reprezentacije Jan Filip.

Češka je odustala zbog toga što je na poslednjem testiranju imala mnogo pozitivnih slučajeva na korona virus, uključujući selektora Filipa i njegovog pomoćnika Danijela Kubeša.

Direktor reprezentacije Češke Danijel Kurda rekao je da je odluka o odustajanju najteža koja je ikada doneta u rukometnom sportu te države.

Severna Makedonija je bila prva zamena i u pripravnosti, i tako će igrati u Grupi G, u kojoj su još Egipat, Švedska i Čile. O igranju se u međuvremenu oglasio i makedonski rukometni savez koji je potvrdio učešće putem svojih zvaničnih kanala komunikacije.

Postoji mogućnost da još neki tim otkaže učešće, a u najvećem problemu su reprezentacije SAD i Zelenortskih Ostrva, a moguće zamene su Švajcarska, Holandija, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Rukometaši Severne Makedonije će u grupnoj fazi Svetskog prvenstva igrati u grupi G sa reprezetacijama Švedske (14. januara), Egipta (16. januara) i Čilea (18. januara).

Svetsko prvenstvo počeće u sredu utakmicom između Egipta i Čilea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar