Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Nekadašnji rukometni reprezentativac Mladen Bojinović govorio je otvoreno o propasti srpskog rukometa i ulozi koju su u tome imali selektori.

On je u razgovoru za specijalizovani portal Balkan handball istakao da je sve krenulo nizbrdo od Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Ispali smo u prvoj fazi, posle smo u Španiji na Svetskom prvenstvu imali kompletan put do polufinala, ali smo na to mesto „gurnuli“ Slovence“, naveo je Bojinović.

Kako je konstatovao, srpski nacionalni tim je promenio najviše selektora od svih reprezentacija sveta, a istakao je i da je sa mnogima od njih imao problem u komunikaciji.

Naročito mu je bolno, kako je naveo, to što nije bio deo reprezentacije koja je 2000. godine predstavljala Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Sidneju.

„Svi su se utrkivali da mi pronađu mane, a ne dobre stvari. Sebi ne mogu da zamerim, uvek sam bio vojnik reprezentacije, uvek sam se odazivao. Nisam ispunio san da se oprostim u Beogradu, žao mi je, ali ja nisam kriv. Pred Sidnej je ispao haos, otišao je selektor Pokrajac, menjali su se igrači… Da se ja pitam, vodio bih na pripreme 16 igrača tada, uz dvojicu, trojicu zamena, a ne 25. Prosuli su mi tada neko jeftino obrazloženje zbog čega nisam bio u timu“, istakao je Bojinović.

Rođeni Banjalučanin kaže i da nikada nije imao dilemu čije boje će braniti.

„Moja reprezentacija je uvek bila Srbija, da li kao Jugoslavija ili u zajednici sa Crnom Gorom. Nikada se nije postavljalo to pitanje. Čast mi je što sam bio deo reprezentacije, bio i kapiten…“, zaključio je Bojinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar