Foto: EPA-EFE/Anne-Christine Poujoulat / POOL

Argentina je trijumfom nad Hrvatskom sa 23:19 (12:12) gotovo izbacila "kauboje" sa prvenstva, a selektor Lino Červar je pred kamerama poručio da napušta reprezentaciju nakon Svetskog prvenstva.

Hrvatski trener je odlučio da nakon ovog takmičenja više ne radi u reprezentaciji i to objavio pred kamerama:

PROČITAJTE JOŠ

„Preuzimam odgovornost, razočaran sam i jako iznenađen. Iznenađen sam načinom na koji je moja ekipa odigrala odlučujuću utakmicu na Svjetskom prvenstvu, ali odgovoran sam ja kao trener. Razočaran sam pristupim igri u najvažnijoj utakmici. Ja više ne mogu da nastavim sa ovim, ponosan sam na sve što sam uradio, ali vreme je da preuzme neko drugi. Nisam navikao da ovako gubim utakmice. Na Savezu je da pronađe mog naslednika, apelujem da treba biti oprezan pri izboru, slede kvalifikacije za Olimpijske igre“, rekao je Červar za hrvatski „RTL“.

„Kauboji“ nisu ostali bez šanse za prolazak dalje, ali sada situacija deluje mnogo teže. Neophodno je da savladaju neporažene Dance i da Katar napravi senzaciju protiv Argentine.

Červar nije odustao od prolaska u najboljih osam selekcija.

„Naravno da šansa postoji i da se treba boriti, ja nisam odustao od ovog prvenstva, ali ovo što govorim odnosi se na budućnost. Ponosan sam na sve što sam uradio sa reprezentacijom u prethodnih 20 godina. Jednostavno, za mene kao trenera je poražavajuće da ekipa ovako odigra utakmicu koja je ključna za plasman u četvrtfinale.“

I sve to dolazi u momentu kada optužuju Červara da i ne zna imena nekih rukometaša…

Svetsko prvenstvo u rukometu, druga faza

Subota

Katar – Bahrein 28:23 (13:14)

Urugvaj – Španija 23:38 (12:24)

Argentina – Hrvatska 23:19 (12:12)

Poljska – Mađarska 26:30 (10:16)

20.30 Japan – Danska

20.30 Nemačka – Brazil

Foto: Screenshot Rezultati.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram